Etusivu / MotoGP/MotoE / KymiRingille malliesimerkki Thaimaasta – huippukuljettajat haltioissaan
Marc Marquez. Kuva: Motogp.com

KymiRingille malliesimerkki Thaimaasta – huippukuljettajat haltioissaan

Thaimaa ja Buriramin rata debytoivat MotoGP-sarjassa viime viikonvaihteessa. Suomen on tarkoitus tehdä sama vuonna 2020, jos haasteellinen KymiRing-projekti saadaan maaliin suunnitellussa aikataulussa. Yhtä kaikki: Thaimaan GP tarjosi huippukuljettajien mielestä upean esimerkin Euroopan kisoille. Thaimaassa ajettiin ”erilainen” ja tervetullut GP-viikonloppu vanhan mantereen vastaaviin nähden.

Uutuuden viehätystä? Aivan varmasti, mutta Thaimaassa kuljettajat kokivat jotain sellaista, joka poikkesi totutusta kuin yö ja päivä.

Ilmapiiri oli ystävällinen ja jännitteet olivat tipotiessään. Osaksi varmasti myös sen vuoksi, että Thaimaassa lajitietämys- ja tuntemus ovat vasta orastavalla asteella.

– Thaimaassa vallitsi koko viikonvaihteen ajan aivan loistava ilmapiiri ja Thai-fanit osoittivat, että he ansaitsivat tämän kisan. Fanit kannustivat kaikkia kuljettajia samalla tavalla ja tasapuolisesti jo harjoituksista lähtien riippumatta siitä, kuka ajoi kärjessä. Olen siitä todella kiitollinen. Ei buuauksia, eikä mitään vastaavaa. Fanit tulivat nauttimaan kilvanajosta ja loistavasta showsta, jonka tarjosimme heille, myhäilee MotoGP-luokan mestariksi jälleen huimisteleva Hondan Marc Marquez.

Buriramin Chang-radan, joka ei toisaalta tosiaankaan lukeudu luonteeltaan sarjan mielenkiintoisimpiin, lehtereille saapui myös varsin kiitettävästi väkeä. Aika-ajopäivänä lauantaina pääsylipun lunasti jo yli 80 000 katsojaa ja kisapäivänä sunnuntaina 100 000 silmäparin raja napsahti rikki.

Marquezin kanssa upean taistelun kuninkuusluokan voitosta järjestänyt Ducatin Andrea Dovizioso oli hänkin haltioissaan kokemastaan ja näkemästään.

– Oli hienoa saada näin kovaa kannustusta faneilta. Euroopassa faneilla on opittavaa tästä. Thaimaassa fanipaidan väri saattoi olla punainen, keltainen, tai mikä tahansa, mutta kaikki kannustivat kaikkia, eivätkä valittaneet. Minusta tämä on se tärkein asia, mikä Euroopassa pitäisi jo pikkuhiljaa unohtaa, Dovizioso viittaa buuausten ja vastaavan puoleen.

Motorland Aragon-radalla Espanjassa ajettava kisaviikonloppu valittiin aikoinaan heti debyytissään vuoden parhaaksi GP:ksi kuljettajien ja tiimien toimesta. Thaimaa toistaa tuon tempun varsin suurella todennäköisyydellä.

Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *