Etusivu / MotoGP/MotoE / KymiRing siirtyy, Sachsenring lähtökuopissa – 20 GP:n kattaus uhkaa kutistua 18:aan
KymiRing. Kuva: Motogp.com

KymiRing siirtyy, Sachsenring lähtökuopissa – 20 GP:n kattaus uhkaa kutistua 18:aan

Vielä jokunen viikko sitten herkuteltiin sillä ajatuksella ja suunnitelmalla, että MotoGP-sarja tarjoilee kaudella 2019 hulppean 20 MM-osakilpailun kattauksen, eli yhden vielä tätä vuotta enemmän.

Ei ikävä kyllä herkutella enää.

Ensin tuli tieto, että KymiRingin kisa siirtyy kaudelle 2020.

Ja nyt on vuorostaan tihkunut tietoa siitä, että Saksan GP:n perinteinen näyttämö Sachsenring saattaa joutua hyvästelemään kaksipyöräisten kruununjalokiven tämän kauden jälkeen.

Saksan suunnalla pidetään enemmän kuin todennäköisenä sitä, että viikon kuluttua ajettava GP jää siellä tällä erää viimeiseksi. Saksan kisan taustalla vaikuttava ADAC ei ole päässyt lukuisista neuvotteluista huolimatta yhteisymmärrykseen tulevaisuudesta Sachsenringin ratayhtiön kanssa.

Varasuunnitelmana on ollut kisan siirtäminen Nürburgringille, mutta legendaarinen rata ei täytä ainakaan nykyisellään MotoGP:n vaatimuksia.

Sarjaa hallinoiva Dorna tuskin löytää näin lyhyellä varoitusajalla korvaavaa kisaa, jos Saksa putoaa kalenterista. Portugalin tiedetään olevan kiinnostunut mukaantulosta sarjaan, mutta Dorna on jo kertaalleen ehtinyt tyrmätä Portimaon ponnistelut.

Indonesiassa on puolestaan vireillä kaksikin uutta ratahanketta, mutta niitä ei ehditä saada maaliin ensi kauteen mennessä.

Sen sijaan jo tässä vaiheessa on käytännössä täysin salettia, että Indonesia lukeutuu MotoGP-sarjan uusiin kisaisäntiin kaudella 2020. Indonesialla on myös valmistajien varaukseton tuki puolellaan valttikorttinaan valtaisa markkina-alue.

Suomi ja Indonesia kaudella 2020? Hyvää kannattaa odottaa.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *