Etusivu / MotoGP / Kuuma varikkohuhu: Marc VDS:stä Suzukin satelliittitiimi Yamahan sijaan
Kuva: Suzuki Racing

Kuuma varikkohuhu: Marc VDS:stä Suzukin satelliittitiimi Yamahan sijaan

Mika Kallionkin takavuosien työnantajaaa Marc VDS Racingia on pidetty miltei saletisti Yamahan uutena MotoGP-luokan satelliittitiiminä ensi kaudesta lähtien ja sen jälkeen, kun Tech3 siirtyy KTM-perheeseen. Austinin GP:n alla Ciruit of The Americas-radan tuntumassa puhutaan kuitenkin nyt aivan toisesta ratkaisusta Marc VDS:n taholta.

Näiden puheiden mukaan Hondan jättävästä Marc VDS:stä tuleekin Suzukin satelliittitiimi kuninkuusluokkaan. Suzukilla ei ole siis ennen ollut satelliittitiimiä.

Suzukin ja Marc VDS:n sopimus kattaisi kaudet 2019, 2020 ja 2021. Sopimus saatetaan julkistaa jo Austinin GP:n yhteydessä.

Panimoalan pohatan Marc van der Stratenin omistaman ja Michael Bartholemyn pitkään johtaman Marc VDS-tiimin tämän kauden kuljettajina Honda-pyörillä kilpailevat Moto2-luokan viime kauden maailmanmestari, Valentino Rossin suojatti Franco Morbidelli ja Thomas Lüthi.

Jos ja kun kohuttu sopimus syntyy, niin mihin Yamaha sitten sijoittaa satelliittitiiminsä ensi kaudesta lähtien?

Vaihtoehtoja on käytännössä kolme, eli nykyiset Ducati-tiimit Pramac, Avintia ja Angel Nieto Team. Näistä Pramac tekee todella läheistä yhteistyötä Ducatin tehdastiimin kanssa.

Yamahan yksi vaihtoehto, mutta varsin teoreettinen sellainen voisi olla Fausto Gresinin tiimi, jonka nykyinen sopimus Aprilian kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Suzukin tehdastiimin suunnalta on sieltäkin tullut Austinin GP:n alla lisää tietoa jatkosuunnitelmista. Tallipäällikkö Davide Brivion mukaan jatkosopimus Argentiinassa podiumtilinsä avanneen Alex Rinsin kanssa on enää hienosäätöä vailla, mutta Andrea Iannonen lähtö on käytännössä selviö.

– Olen neuvotellut kymmenen kuljettajan kanssa. Heidän joukossaan ovat Jorge Lorenzo (Ducati) ja Dani Pedrosa (Honda), Brivio kertoo.

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *