Etusivu / MotoGP / Kuski ärähti ja tiimi säikähti – Ducati lupaa pitää Dovizioson kukkaron kunnossa
Andrea Dovizioso (vas.) ja Marc Marquez. Kuva: Ducati Corse

Kuski ärähti ja tiimi säikähti – Ducati lupaa pitää Dovizioson kukkaron kunnossa

Andrea Dovizioso käynnisti MotoGP-luokan MM-sarjan komealla voitolla viime sunnuntaina Qatarissa. Se oli ”DesmoDovilta” jälleen yksi upea työnäyte lisää ja samalla vahva kannanotto siihen, että kausikohtainen kahden miljoonan euron peruspalkka on tämän tason tykittäjälle aivan liian vähän.

Dovizioso nosti asian pöydälle Qatarin GP:n jälkihumussa tehden Ducatille selväksi sen, että puumerkkiä ei kausien 2019-2020 jatkosopimukseen tule, mikäli palkka ei vähintäänkin tuplaannu.

Ducati haluaa pitää tänään 32 vuotta täyttäneen Dovin ehdottomasti riveissään ja on rientänyt rauhoittelemaan ässäänsä urheilupomo Paolo Ciabattin arvovallalla.

– Dovi on ollut meillä jo kuusi vuotta ja haluamme jatkaa hänen kanssaan ehdottomasti vielä kaksi lisää. Teemme budjettimme raameissa kaiken mahdollisin pitääksemme hänet kanssamme. Hän ansaitsee sen, Ciabatti muotoili Radio 24:lle.

Ciabattin mukaan Ducati ei ole käynnistänyt neuvotteluja vielä Dovizioson, eikä tämän nykyisen tiimikaverin Jorge Lorenzon kanssa. Ducatilla on ollut täysi työ paikkailla pääyhteistyökumppaneihinsa lukeutuneen TIM:n yllättäen jättämää aukkoa.

– Olemme solmineet muutamia tärkeitä yhteistyösopimuksia tuleviksi vuosiksi. Se oli välttämätöntä, emmekä voineet istua neuvottelupöytään kuljettajien kanssa ennen niiden toteutumista. Neuvottelut käynnistyvät todenteolla lähipäivinä ja uskon, sekä toivon, että tältä osin on valmista toukokuun alussa, kun sarjan ensimmäinen Euroopan osakilpailu ajetaan Espanjan Jerezissä.

Ciabatti korostaa kaikessa Dovizioson arvoa Ducatille. Megasopimus tuo Lorenzolle vielä tästä kaudesta 12 miljoonaa euroa, mutta jatkossa tämä joutuu tinkimään palkastaan tuntuvasti, mikäli haluaa jatkaa ”punaisen armeijan” riveissä.

– Lorenzon osalta neuvottelutilanne palaa normaalille tasolla, Ciabatti pyörittelee.

Ducatilla mennään nyt Dovizioson ehdoilla.

– Kun katsomme 21 edellistä GP:tä Sepangin kauden 2016 kisasta lähtien, niin Dovi on voittanut eniten osakilpailuja. Hänellä on koossa kahdeksan ja Marquezilla (Marc) kuusi voittoa. Vaikka tämä onkin vain statistiikkaa, niin se kertoo kaiken Dovin tasosta. Niin, ja hän on myös merkittävä osa koko Ducati-perhettä, Ciabatti alleviivaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Kulisseissa kuohuu, näin ei voi jatkua: GP-voittaja käsittämättömässä palkkakuopassa

Pääpomo haltioissaan: ”Fantastista DesmoDovi!”

Ilmiömäistä Dovizioso! ”Hullusta kisasta” huima voitto

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *