Etusivu / MotoGP/MotoE / Kuninkuusluokan kuljettajamarkkinoilla ylikuumenemisen vaara – KTM ei lähde koheltamaan supertähden perään
Ajo Motorsportin Miguel Oliveira nousee ensi kauden jälkeen MotoGP-luokkaan - joko KTM:n tehdas- tai satelliittitiimissä. Kuva: Sebas Romero KTM Media Library

Kuninkuusluokan kuljettajamarkkinoilla ylikuumenemisen vaara – KTM ei lähde koheltamaan supertähden perään

KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer vahvistaa, että heillä ei ole aikomustakaan lähteä mellastamaan MotoGP-luokan kuumille kuljettajamarkkinoille. KTM:llä vannotaan tiukasti oman kehitysohjelman nimiin.

Yamahan MotoGP-tiimin toimitusjohtaja Lin Jarvis varoittaa Autosportilla kuninkuusluokan kuljettajamarkkinoiden mahdollisesta ylikuumenemisesta tämän kauden jälkeen, kun kaikkien kuuden tehdastallin kuljettajien nykyiset sopimukset umpeutuvat.

– Aiemmin oli ehkä vain kolme merkittävää valmistajaa, mutta nyt niitä on kuusi, Jarvis viittaa tilanteen kiristymiseen myös pestuumarkkinoilla.

KTM on halukas jatkamaan sopimusta kauden 2018 jälkeen espanjalaisen Pol Espargaron kanssa, mutta britti Bradley Smith saa etsiä töitä muualta.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer on jo ajat sitten vannottanut, että he eivät lähde yhdessä Red Bullin kanssa houkuttelemaan maailmanmestari Marc Marquezin kaltaista vonkaletta siirtomarkkinoilta, vaikka rahkeet siihen taloudellisessa mielessä riittäisivätkin.

Nyt saman siis vahvistaa Beirer.

– Emme ole etsimässä supertähteä. Työskentelemme oman kuljettajaohjelman puitteissa, jota olemme tehneet jo usean vuoden ajan. On tärkeää tarjota omille nuorille kuljettajille mahdollisuus ja kasvattaa sitä kautta uusia tulevaisuuden tähtiä, Beirer linjaa Autosportilla.

Pierer on myöntänyt olevansa kiinnostunut MotoGP-luokan nykyisistä kuljettajista vain ja ainoastaan Yamahan satelliittitiimin Johann Zarcosta, jolta löytyy vahva KTM-tausta.

Mikäli Zarco saa ensi kauden jälkeen tilaisuutensa Yamahan tehdastiimissä, niin viimeistään silloin Ajo Motorsportin nykyisen Moto2-ässän Miguel Oliveiran paikka on saletti KTM:llä Espargaron tai jonkun muun rinnalla.

Oliveiran toinen vaihtoehto on kaudella 2019 sarjaan tuleva KTM:n MotoGP-luokan satelliittitiimi. Sinne on vahvasti tyrkyllä myös Oliveiran nykyinen Red Bull KTM Ajo-tiimikaveri Brad Binder.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Suomalaistalli mestarisuosikin viitta harteillaan kauteen 2018

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *