Etusivu / MotoGP/MotoE / Kulisseissa kuohuu: onko Rossi jo allekirjoittanut jatkosopimuksen kaudelle 2019?
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Kulisseissa kuohuu: onko Rossi jo allekirjoittanut jatkosopimuksen kaudelle 2019?

MotoGP:n sisäpiirissä velloo parhaillaan sitkeä, mutta tietenkin yhä vahvistamaton tieto sen osalta, että megatähti Valentino Rossi, 38, jatkaisi sittenkin uraansa vielä kaudella 2019. Varikkopuheiden mukaan asiassa oltaisiin jo edetty niin pitkälle, että Rossi on ehtinyt vetää puumerkkinsä Yamahan jatkopahviin.

Sarjaa hallinnoivalla Dornalla olisi tiettävästi kuviossa vahvasti näppinsä pelissä pääjohtaja Carmelo Ezpeletan arvovallalla. Rossi on edelleen sarjan valo- ja vetovoimaisin johtotähti, jota ei haluta vielä päästää mistään hinnasta pois.

Puheissa saattaa olla ja toivottavasti onkin vinha perä. Rossi näet tuli viime viikolla julkisuuteen tavallaan kuin tilauksesta kertomalla, että hän pelkää sitä hetkeä, jolloin järisyttävä päätös uran loppumisesta on tehtävä.

– MotoGP on koko elämäni, Rossi alleviivaa.

Rossi ja Yamahan tehdastallin toimitusjohtaja Lin Jarvis ovat toisaalta molemmat painottaneet, että iso päätös suuntaan tai toiseen syntyisi kauden 2018 parin ensimmäisen kisan jälkeen ja todennäköisesti Espanjan GP:n aikoihin toukokuussa Jerezissä.

Nyt tuo positiivinen pommi saattaa kuitenkin jysähtää jo tuntuvasti aikaisemmin. Siis samoin kuin Rossin nykyinen kahden vuoden (2017-18) sopimus, joka julkistettiin aikoinaan jo kauden maaliskuussa avanneen Qatarin GP:n yhteydessä.

Yamahalla on jo ollut katsottuna Rossin mahdollinen seuraaja, eli päättyneellä kaudella kuninkuusluokan tulokkaaksi Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä ajanut Johann Zarco.

Nyt onkin täysin mahdollista, että Zarcosta tulee kaudella 2019 Rossin tuuraajan sijaan tämän tallikaveri. Rossin nykyistä tallikaveria Maverick Vinalesia ollaan näet viemässä ensi vuoden jälkeen Hondalle.

Ja kenet Vinales sitten Hondalla korvaisi?

Kyllä, itsensä Marc Marquezin. KTM on tyrmännyt puheet Marquezin värväämistä, mutta Ducati on – jälleen kerran – sitäkin hanakammin miehen kintereillä.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *