Etusivu / MotoGP/MotoE / KTM:n tallipomo Kallion ja kumppaneiden tilanteesta: ”Paikka on avoin, odotetaan vielä pari kisaa”
Mika Kallio. Kuva: Markus Berger/KTM

KTM:n tallipomo Kallion ja kumppaneiden tilanteesta: ”Paikka on avoin, odotetaan vielä pari kisaa”

KTM:n tallipäällikkö Mike Leitner vahvisti torstaina Le Mansin Bugatti-radan tuntumassa, että päätöstä itävaltalaisvalmistajan ensi kauden neljännestä MotoGP-kuljettajasta ei tehdä vielä lähiaikoina. Kyse on KTM Tech3-tiimin toisesta paikasta, johon myös Mika Kallio on tyrkyllä.

– Olemme tehneet varhaisessa vaiheessa kautta niin paljon isoja päätöksiä, että rauhoitamme nyt tilanteen tältä osin, Leitner toteaa Dornan videohaastattelussa.

Leitner viittaa tällä Pol Espargaron Red Bull KTM-jatkosopimukseen kausiksi 2019 ja 2020, Johann Zarcon tuloon tämän uudeksi tallikaveriksi, sekä Miguel Oliveiran sopimukseen uuden KTM Tech3-tiimin kanssa.

– KTM Tech3-tiimin toinen kuljettajapaikka on avoinna ja pidämme sen sellaisena ainakin jonkin aikaa. Odotetaan ja katsotaan, mitä lähiviikkojen kisat tuovat tullessaan, Leitner viittaa samalla Barcelonaan, jossa Kallio ajaa kauden toisen villin kortin kisansa.

Kallion ensimmäinen villin kortin GP sujui loistavasti. Hän ajoi kaksi viikkoa sitten Jerezissä kymmenenneksi ollen kisan nopein KTM-kuljettaja. Kallio käskytti Jerezissä kauden 2019 prototyyppipyöräksi luonnehdittua KTM RC16:tta.

– Mika ajoi loistavan kilpailun jääden enää vain vajaat 20 sekuntia voittajasta. Hän teki erittäin hyvää työtä, Leitner kehuu kokenutta suomalaiskuljettajaa.

Leitner ja Kallio olivat analysoineet tarkoin Jerezin tapahtumat. Tyytyväisyys oli paistanut molempien kasvoilta.

– Mikalla oli ollut uudella pyörällä paljon parempi fiilis takarenkaaseen kisan toisella puoliskolla, mikä on tietenkin hyvä merkki. Uuden pyörän kanssa on kuitenkin vielä työtä tehtävänä ja Mikalla paljon testiä edessä, Leitner alleviivaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vahvistus: Mika Kalliolla on täydet saumat KTM:n kisakuljettajaksi!

* Ranskan GP:n pressitilaisuus, sarjaa johtavan Marc Marquezin ja kotiyleisönsä edessä urotyötä virittelevän Johann Zarcon kommentit:

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *