Etusivu / MotoGP / KTM:n satelliittitiimi MotoGP-luokkaan kaudella 2019
Kuva: KTM/Sebas Romero

KTM:n satelliittitiimi MotoGP-luokkaan kaudella 2019

MotoGP-luokassa nähdään kaudella 2019 vähintään kolme vakituista KTM-kuljettajaa. KTM:ltä vahvistetaan, että se tulee silloin mukaan kuninkuusluokkaan myös satelliittitiimin statuksella.

KTM on tiettävästi jo käynyt alustavia neuvotteluja tulevasta kumppanistaan, joka on joku nykyisistä MotoGP-luokan tiimeistä.

MotoGP-sarjaa hallinnoivalla Dornalla on näet niin sanottujen asiakastiimien kanssa kauteen 2021 ulottuva sopimus. Se eliminoi mahdollisuuden kokonaan uusilta tiimeiltä.

Poikkeuksena on tapaus Valentino Rossi. Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta vahvisti jo kesällä, että mikäli Rossi päättää pitkän uransa ensi kauden jälkeen, niin hän on välittömästi tervetullut MotoGP-luokkaan omalla tiimillään.

Jos näin tosiaankin tapahtuisi, niin tilanne kääntyy todella mielenkiintoiseksi. Salettia on se, että Rossin VR46-tiimi kilpailisi silloin Yamahan kalustolla.

Tässä tapauksessa Yamahan kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt, Herve Poncharalin johtama Tech 3-tiimi olisi yksi varteenotettava vaihtoehto KTM:n tulevaksi kumppaniksi.

Varikkopuheissa KTM:n mahdollisiksi satelliittimeiksi on nostettu tapetille myös Asparin ja Marc VDS:n nimet.

Lucio Cecchinellon kipparoima LCR sen sijaan pysynee Hondan hoteissa, Pramac on Ducatin ehdoton kakkostiimi ja Gresinin diili Aprilian kanssa kattaa edelleen myös kauden 2019.

Mika Kallion kanssa tällä kaudella neuvotteluja käyneen Ducatin Avintia-tiimin tiedetään puolestaan silmäilevän Suzukin suuntaan.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *