Etusivu / MotoGP / KTM:n MotoGP-luokan tiimin katseet ovat Ajo Motorsportin entisessä ässässä ja nykyisissä kuljettajissa
Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

KTM:n MotoGP-luokan tiimin katseet ovat Ajo Motorsportin entisessä ässässä ja nykyisissä kuljettajissa

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer silmäilee tarkoin suomalaistalli Ajo Motorsportin suuntaan suunnitellessaan itävaltalaisvalmistajan MotoGP-luokan tiimin tulevaisuutta pitemmällä tähtäimellä.

Espanjalaisen Pol Espargaron ja britti Bradleyn sopimukset KTM:n kanssa kattavat vielä ensi kauden, jolloin Mika Kalliolle on tarjolle kuusi villin kortin kisaa. Piererin mukaan hän haluaisi ehdottomasti, että Espargaro jatkaa myös kaudella 2019, mutta Smith saa sitä ennen lähteä.

Varikoilla on liikkunut kova huhu sen osalta, että KTM ja Red Bull houkuttelisivat kuninkuusluokan nelinkertaista espanjalaismestaria Marc Marquezia jättisummalla Hondalta.

Pierer tyrmää moiset puheet Speedweekissä.

– Emme missään tapauksessa tule tekemään sitä.

Pierer on sen sijaan iskenyt silmänsä suomalaistalli Ajo Motorsportissa kaksi Moto2-mestaruutta saavuttaneeseen ja päättyneellä kaudella Yamahan satelliittitiimissä MotoGP-luokan vuoden tulokkaaksi ajaneeseen ranskalaiseen Johann Zarcoon.

– Zarco saavutti kaksi mestaruutta Aki Ajon kanssa ja hän voitti aikoinaan Red Bull Rookies Cupin KTM:llä. Jos minulta nyt kysytään, niin Zarco on se ainoa kuljettaja, jota ajattelen vakavasti KTM:lle kaudeksi 2019.

KTM tulee vuonna 2019 MotoGP-luokkaan myös satelliittitiimin statuksella.

– Haluamme MotoGP:n asiakastiimistä niin sanotun junioritiimimme. Voimme nostaa sinne kuljettajiamme Moto2-luokan tiimistämme. Se on ideamme. Jokainen Moto2:sta nouseva kuski tarvitsee yhden kauden verran sopeutumista MotoGP-luokkaan, Pierer viittaa motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tiimissä edelleen ensi vuonna kilpaileviin portugalilaiseen Miguel Oliveiraan ja eteläafrikkalaiseen Brad Binderiin.

Moto2-kauden komeasti kolmeen peräkkäiseen voittoon päättäneestä Oliveirasta on puhuttu myös KTM:n mahdollisena MotoGP-luokan tallikuljettajana kaudella 2019.

– Jos voitat Moto2-mestaruuden kaudella 2018, niin nouset varmuudelle MotoGP-luokkaan seuraavana vuonna. Mutta se voi tapahtua myös satelliittitiimin riveissä, Pierer pudottelee.

Johann Zarco. Kuva: Yamaha Racing

Katso myös

Shokkiuutinen: Jonas Folger vetäytyy MotoGP-luokasta

Gilbertin syndroomasta kärsivä saksalaiskuljettaja Jonas Folger on tehnyt shokeeravan ratkaisun: Yamahan Tech3-satelliittitiimin kuljettaja vetäytyy MotoGP-luokan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *