Etusivu / MotoGP / KTM jatkaa yhdellä vakituisella MotoGP-luokan testikuljettajalla
Mika Kallio. Kuva: KTM/Markus Berger

KTM jatkaa yhdellä vakituisella MotoGP-luokan testikuljettajalla

KTM:n MotoGP-luokan kisamiehitys tuplaantuu kaudella 2019 neljään kuljettajaan, kun tehdastallin Pol Espargaro ja Johann Zarco saavat rinnalleen Tech 3-tiimin Miguel Oliveiran ja Hafizh Syahrinin. Villin kortin kisoja ajava Mika Kallio on enemmän kuin vahvoilla jatkamaan KTM:n testikuljettajana.

KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer vahvistaa, että heillä ei ole mitään suunnitelmia muuttaa nykyisen testiryhmänsä koostumusta, eikä varsinkaan lisätä tältä osin kuljettajien määrää toisesta kisatiimistä huolimatta.

– Emme halua kasvaa enää tästä. Kilpailemme ensi kaudella neljällä kuljettajalla, joiden lisäksi meillä on yksi vakituinen testikuljettaja.

Ainakin saksalaismedia motorsport-total.com pitää jo tässä vaiheessa salettina sitä, että tuo kuljettaja ei voi olla kukaan muu kuin Kallio.

– Olemme jo aiemmin työskennelleet eri kuljettajien kanssa, jotka ovat ajaneet vain yhden tai pari testiä. Esimerkiksi Alex Hofmann, Tom Lüthi ja Randy de Puniet ovat testanneet RC16:tta aiempina vuosina. Vastaavia ”vierailuja” on kenties luvassa tulevaisuudessakin, mutta vakituista testitiimiämme ei siis ole tarkoitus laajentaa, Beirer painottaa.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *