Etusivu / MotoGP/MotoE / Kova kohu Kallion entisen tiimin ympärillä – lähteekö Marc VDS MotoGP-luokasta?
Minne vie Valentino Rossin suojatin Franco Morbidellin (kuva) tie, jos Marc Marc VDS Racing vetäytyy tämän kauden jälkeen MotoGP-luokasta. Kuva: Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

Kova kohu Kallion entisen tiimin ympärillä – lähteekö Marc VDS MotoGP-luokasta?

Mika Kallion takavuosien työnantajan, belgialaisen Marc VDS Racing-tiimin yllä lymyää tummia pilviä. Tiimi jatkaa kaudella 2019 motokakkosissa, mutta taival MotoGP-luokassa päättyy pahimmassa tapauksessa tähän vuoteen.

Marc VDS Racingin sisällä on käynyt lähiviikkoina melkoinen turbulenssi sen jälkeen, kun sen omistaja, panimoalan pohatta Marc van der Straten riitautui pitkäaikaisen tiimipäällikön Michael Bartholemyn kanssa. Kohun taustalla ovat mahdolliset taloudelliset epäselvyydet, jotka Bartholemy on kiistänyt.

Niin tai näin, Bartholemyn pesti on päättynyt ja hänen tilalleen tiimipäälliköksi on tullut Luca Montiron.

MotoGP-luokassa Honda-pyörillä Franco Morbidellia ja Thomas Lüthia ajattavan tiimin sopimuskuvioita on kuitenkin hoidettu pitkälti Bartholemyn omistaman yhtiön kautta. Sama pätee HRC:n (Honda Racing Corporation) suuntaan. Tämä merkitsi sitä, että tiimi joutui vetäytymään viime viikolla Barcelonassa ajetuista testeistä.

Epätietoisuus kalvaa juuri nyt tiimin kuljettajien ja henkilökunnan mieliä. Lüthin kokenut manageri Dani Epp on antanut ymmärtää, että jopa seuraavan kisan, eli viikon päästä Mugellossa ajettava Italian GP:n yllä leijuu kysymysmerkkejä. Epp on tarjonnut samalla myös jo vinkin siitä, että hänen suojattinsa paluu ensi kaudeksi Moto2-luokkaan on hyvinkin todennäköistä.

Van der Straten toisaalta vahvisti tiedotteessaan jo kovimman kohun aikoihin Espanjan GP:ssä Jerezissä, että tiimi pitää kiinni sopimuksesta sarjaa hallinnoivan Dornan kanssa. Se sopimus ulottuu MotoGP-luokan osalta kauteen 2021 asti.

Kuvion tekee toisaalta entistä kimurantimmaksi se, että juuri Marc VDS on ollut vahvimmin ehdolla Yamahan tai Suzukin uudeksi satelliittitiimiksi MotoGP-luokkaan kaudella 2019.

Ensin ehdittiin pitää jo miltei salettina sitä, että yhteistyö käynnistyy Yamahan kanssa. Neuvotteluja hoitanut Bartholemy vihjasi kuitenkin Espanjan GP:n alla, että Marc VDS:stä tulisi sittenkin Suzukin satelliittitiimi.

Bartholemy on nyt siis sivussa ja viimeisimpien tietojen mukaan Suzuki ei sittenkään tulisi ensi kaudella kuninkuusluokkaan satelliittitiimin statuksella.

Yli kymmenen miljoonan budjetilla kuninkuusluokassa operoiva Marc VDS ei haluaisi enää jatkaa mahdollista MotoGP-taivaltaan Hondan kanssa, mutta toisaalta viimeaikaisten tapahtumien jälkeen Yamahakaan ei välttämättä halua Marc VDS:ää kumppanikseen.

Vaikea tilanne.

Mika Kallio teki Marc Van Der Stratenin omistamaan Marc VDS Racingin Moto2-tiimiin sopimuksen kaudeksi 2011. Kallion tiimikaverina ajoi silloin Scott Redding. Kuva: Motogp.com

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *