Etusivu / MotoGP/MotoE / Katastrofi! Rossilta rajua kritiikkiä karmeassa kunnossa olevalle radalle
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Katastrofi! Rossilta rajua kritiikkiä karmeassa kunnossa olevalle radalle

Austinin Circuit of The Americas-rata ei perjantaina kuljettajilta suuremmin kehuja kerännyt. Päinvastoin, palaute oli tyrmäävä. Rata oli likainen, äärimmäisen pölyinen ja edelleen pomppuinen. Valentino Rossi ruoti tilannetta todella rajuin sanankääntein.

Pomput oli luvattu korjata viime kauden GP:n vaatimusten jäljiltä, mutta käytännössä mitään ei ollutkaan tältä osin tapahtumat. Ducatin Andrea Dovizioso kuittasi tilanteen osuvasti: samat pomput samoissa paikoissa, todella, todellakin huono tilanne!

Tämä vaikuttaa ainakin minulle kauden pahimmalta tilanteelta.

Avauspäivän harjoituksissa neljänneksi Yamahallaan ajanut Rossi pisti siis vielä vähintään piirun verran ”paremmaksi” arvostellessaan baanaa.

– Katastrofi! Tilanne näiden pomppujen osalta on kriittinen. Ja radalla on lisäksi kolme tai neljä sellaista pomppua, jotka ovat todella isoja. Pyörä liikkuu varsinkin suorien pompuissa huolestuttavan paljon, kun vauhtia on noin 300 kilometriä tunnissa. Eikä tuo pitokaan ole paras mahdollinen, mutta olen ehdottomasti eniten huolissani noista pompuista. Tämä vaikuttaa ainakin minulle kauden pahimmalta tilanteelta.

– Pyysimme viime vuonna korjausta asiaan. He eivät ole tehnet mitään, Rossi jatkaa.

Rossin mainitsemat rajuimmat pomput sijaitsevat mutkissa 2, 10 ja 18, sekä 1200 metrin mittaisella takasuoralla, joka oli perjantaina myös näkyvyyttä haitanneesta sankasta pölystä harmaana.

– Pidän paljon radan luonteesta, mutta kuten sanoin, tilanne on nyt katastrofaalinen. Näiden pomppujen vuoksi ajaminen esimerkiksi mutkassa 18 on kuin motocrossia.

Tilanteet vaihtuvat Texasissa myös sään osalta. Aurinkoisen perjantain jälkeen Austiniin on luvassa lauantaiksi sadetta. Kisapäivä sunnuntai päästään ajamaan näillä näkymin kuivassa kelissä.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *