Etusivu / MotoGP/MotoE / Käsittämätön pelastus! – Marquezin on itsekin vaikea uskoa tätä todeksi
Tämä on edelleen kenties legendaarisin kuva Marc Marquezin ihmepelastuksista. Kuva on Brnossa vuonna 2014 ajetuista testeistä Kuva: MILAGRO/Tino Martino

Käsittämätön pelastus! – Marquezin on itsekin vaikea uskoa tätä todeksi

Marc Marquez esitti huiman pelastuksen tämän kauden päätöskisassa Valenciassa ja sinetöi sillä uransa neljännen MotoGP-luokan maailmanmestaruuden. Ihmepelastus oli ehdottomasti huimapään parhaasta päästä, mutta se toistaiseksi hulppein on sittenkin nähty Brnon radalla vuonna 2014 ajetuissa testeissä.

Marquezin hovikuvaajan Tino Martinon ikuistama otos Brnosta on painunut ehdottomien legendojen joukkoon.

Marquez myöntää itsekin, ettei vieläkään ymmärrä ja oikein uskokaan, miten hän pystyi tuossa tilanteessa välttämään kaatumisen.

Viimeisimmän, eli Valencian pelastuksen taustaksi on sen sijaan tutkittu dataa hartaasti.

Sen mukaan Marquez jätti jarrutuksen radan ykkösmutkaan tultaessa 30 metriä totuttua myöhäisemmäksi. Mestari tuli mutkaan kolmosvaihteella ja 153 kilometrin tuntivauhdilla, kun keula lähti alta. Eturengas liukui sen jälkeen 50 metrin matkan, kallistuskulma oli 64 astetta, mutta Marquez pystyi kuin ihmeen kaupalla vielä nostamaan pyörän pystyyn.

– Huomasin, että tulen mutkaan liian kovaa. Ajattelin, että hoidan tilanteen jarrutuksella ja annan mennä. Mutta sitten, boom! Kannattelin painoani kyynärpäälläni! Käytin kyynärpäätäni ja polveani eräänlaisena tasona ja sain pyörän ylös sitten vielä fanien tuella, Marquez viittaa Ricardo Tormolla vallinneeseen huutomyrskyyn.

Kauden 30 kierroksen mittaisesta päätöskisasta oli ajamatta siinä vaiheessa vajaat seitsemän.

– Marquez-tyylillä! En tule taatusti unohtamaan tuota tärkeää hetkeä koskaan, myhäilee Marquez.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *