Etusivu / MotoGP / ”Karmea virhe yrittää karkumatkaa kisan alussa” – Marquezin mukaan pöytä on katettu taas trillerille
Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

”Karmea virhe yrittää karkumatkaa kisan alussa” – Marquezin mukaan pöytä on katettu taas trillerille

Marc Marquez paalulla ja hänet maailmanmestaruustaistelussa haastava Andrea Dovizioso ruudussa 11. Hallitseva mestari Marquez ei näe sunnuntaina ajettavan Australian GP:n lähtöasetelmia silti lainkaan niin mustavalkoisena, mitä aika-ajon sijoitukset antavat ymmärtää.

Marquez uskoo, että pöytä on katettu Australiassa vastaavalle trillerille, mikä nähtiin viime sunnuntaina Japanin GP:n huimalla päätöskierroksella.

– Andrea lähti Motegissa yhdeksännestä ruudusta ja vain muutaman kierroksen jälkeen hän oli jo välittömästi takanani. Eikä unohdeta suinkaan Vinalesia (Maverick) ja Zarcoakaan (Johann). Siitä tulee mahtava taistelu, jossa minulle on tärkeintä yltää podiumille ja pitää Andrea takanani, Marquez linjaa.

Marquez povaa pitkästä, 26 kierroksen mittaisesta kisasta myös selviytymistaistelua. Keli on vielä kysymysmerkki ja se, miten renkaat toimivat kymmenen viimeisen kierroksen aikana.

– Karkumatkan yrittäminen kilpailun alussa olisi karmea virhe. Ratkaisevinta on se, kuka kärkimiehistä pystyy pitämään parasta huolta renkaistaan.

Saariradalla sataa tihutti paikka paikoin lauantaina, mutta keli on pysytellyt vielä kaukana Motegin karmeudesta.

– Yksi kisapäivän suurimmista ongelmista saattaa olla juuri sää, jos se jatkuu tällaisena. Rata ei kastu kunnolla, mutta siellä on muutamia todella liukkaita paikkoja. Silloin homma menee yhä hankalammaksi limiitillä ajettaessa, Marquez muistuttaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Marquez pauhasi paalulle – Doviziosolle epäonnistuminen pahaan paikkaan

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *