Etusivu / MotoGP / Kallion tilanne nostettiin taas pöydälle – KTM-pomo kv. median piinapenkissä
Pit Beirer (vas.), Davide Brivio (Suzuki), Paolo Ciobatti (Ducati), Livio Suppo (Honda) ja Lin Jarvis (Yamaha). Kuva: Motogp.com

Kallion tilanne nostettiin taas pöydälle – KTM-pomo kv. median piinapenkissä

Mika Kallion nimi nousi taas tapetille, kun Dorna toi perjantaina puoliltapäivin MotoGP-luokan valmistajien ja tallien edustajat median tentattavaksi Valenciassa.

KTM:n kilpailutoimintaa johtavalta Pit Beirerilta kysyttiin suoraan, miksi britti Bradley Smith jatkaa toisena kisakuljettajana kaudella 2018. Sitä ei tosin suoraan udeltu, miksi testikuljettajana jatkava Mika Kallio ei lunastanut tuota paikkaa Smithin sijaan.

– Smith jatkaa kisakuljettajanamme ensinnäkin siksi, että hänellä on sopimus jäljellä kaudesta 2018, Beirer hymähti.

Beirer antoi ymmärtää, että olisi ollut tavallaan epäreilua siirtää Smith syrjään tässä tilanteessa.

– Kuljettajat ottavat aina riskin tullessaan mukaan tällaiseen uuteen projektiin. Olen vakuuttunut siitä, että Smith on parempi kuljettaja, mitä tulokset ovat antaneet osoittaa. Eikä Bradleylla ollut toisaalta tosiaankaan helppoa kesätauon jälkeen, kun häneltä kysyttiin miltei aina ensimmäiseksi, kuinka monta tuntia olet vielä KTM:n palveluksessa.

– Olen tyytyväinen tähän tilanteeseen. Meillä on kolme fantastista työtä tekevää kuljettajaa, eli Pol (Espargaro), Bradley ja ja Mika, Beirer päätti puheenvuoronsa.

KTM on uudella projektillaan mukana ensimmäistä kautta kuninkuusluokassa. Nopea kehitys ja tasaisen varma nousu lähemmäs kärkeä kerää kehut kaikilta.

– KTM on tehnyt tästä sarjasta yhä fantastisemman. Tämä on ollut todellakin ilmiömäisen hieno kausi, hehkuttaa Yamahan MotoGP-tiimin toimitusjohtaja Lin Jarvis.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *