Etusivu / MotoGP / Kallion kuusi villin kortin kisaa saivat virallisen vahvistuksen GP-komissiolta
Mika Kallio takanaan Ducatin Pramac-tiimin Danilo Petrucci. Kuva: KTM/Philip Platzer

Kallion kuusi villin kortin kisaa saivat virallisen vahvistuksen GP-komissiolta

KTM:n Mika Kallio ajaa kaudella 2018 kuusi villin kortin kisaa. Käytännön tasolla jo aiemmin tiedossa ollut kuvio on saanut tänään myös virallisen vahvistuksen GP-komission kokouksessa, joten jossitteluille ja muiden tiimien mahdollisille marinoille ei jää enää mitään sijaa.

GP-komissio tarjoaa kuninkuusluokan kaikille valmistajille mahdollisuuden ajaa ensi kaudella korkeintaan kolme villin kortin kisaa. Myönnytyksen saaneet KTM ja Aprilia tekevät siis sääntöön poikkeuksen kuuden villin kortin maksimipaketilla.

Tosin määrätyt rajoitukset koskevat myös KTM:ää ja Apriliaa. Merkittävin niistä on se, että sama valmistaja ei saa ajaa ensi kaudella kahta villin kortin kisaa peräkkäin.

Kaudella 2018 ajetaan yhteensä 19 GP:tä. Tämä tietäisi siis Kalliolle tasaisen tahdin taulukolla joka kolmatta kisaa. Kallion villin kortin kisat sijoittunevat poikkeuksetta Euroopan maaperälle.

KTM:n kotikisa Itävallan Red Bull Ringillä on täysin saletti ja todennäköisesti myös Saksan Sachsenring, sekä kauden perinteisesti päättävä Valencia.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *