Etusivu / MotoGP / Kallion kukistama Rossi: ”Turhauttavaa!” – Mika: ”Kierrosajat kyllä kohenevat!”
Tätä lisää tänään! Mika Kallio edellä ja Valentino Rossi takana. Kuva: KTM/Philip Platzer

Kallion kukistama Rossi: ”Turhauttavaa!” – Mika: ”Kierrosajat kyllä kohenevat!”

Assenin komea voitto vyöllään Sachsenringille saapunut Valentino Rossi lähtee kypärä kallellaan Saksan GP:n aika-ajopäivään: ei vaan tunnu kulkevan sen paremmin kuivalla kuin märälläkään radalla. Rossin perjantaina sadekelin treenissä 0,103 sekunnilla kukistanut Mika Kallio sen sijaan vain lisää vilungisti löylyä kiukaalle: kierrosajat kyllä vielä kohenevat tästä.

Rossi ja Kallio kohtaavat toisensa suurella todenäköisyydellä tänään kolmessa sessiossa, eli kahdessa harjoituksessa ja edelleen aika-ajo1:ssä, sillä sateen uhka on suuri Sachsenringillä. Rossilla ei ollut perjantaina asiaa aika-ajo2:hteen suoraan oikeuttavaan kympin sakkiin.

– Se oli vaikea, erittäin vaikea ja myös hyvin turhauttava päivä. Olin suurissa vaikeuksissa molemmissa olosuhteissa, myös teknisistä ongelmista kärsinyt Rossi viittaa aamun kuivan ja iltapäivän sadekelin treeniin.

– En, en ole todellakaan riittävän nopea missään olosuhteissa, tuikkaa ”Tohtori” tympiintyneenä.

Kallio sen sijaan nauttii kauden ensimmäisestä villin kortin kisastaan täysin rinnoin – tuli taivaalta sitten mitä tahansa.

– Hienoa olla täällä mukana. Onhan se hienoa ajaa testiäkin yhdellä maailman parhaalla pyörällä, mutta silloin olet radalla yleensä yksin, Kallio korostaa kisakuljettajan luonnettaan.

Kallio ei silmäillyt sen suuremmin perjantain tuloslistoja. Fokus oli täysin toisaalla.

– Testasimme paljon eri asioita ja se oli sittenkin vasta ensimmäinen päivä. Uskon, että kyllä ne kierrosajat tästä vielä kohenevat, vahvisti hyvillä fiiliksin matkassa oleva Kallio.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Kallion nousujohteinen perjantai Saksan GP:ssä: 23:s kuivalla ja 14:s märällä radalla

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *