Etusivu / MotoGP/MotoE / Kalliolla edessä raju urakka Ricardo Tormolla ruudusta 19
Mika Kallio. Kuva: KTM/Philip Platzer

Kalliolla edessä raju urakka Ricardo Tormolla ruudusta 19

KTM:n villin kortin kuljettajan Mika Kallion lauantai oli vaikea Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Homma ei pelittänyt toivotulla tavalla harjoituksissa, eikä aika-ajo1:ssäkään. Kallio rullaa RC16-pyörällä 19. lähtöruutuun sunnuntaina ajettavassa MotoGP-luokan kauden viimeisessä MM-osakilpailussa.

Kaikki kolme KTM-kuljettajaa joutuivät tyytymään Valenciassa hitaampaan aika-ajoryhmään. Triosta Pol Espargaro vastasi parhaasta vauhdista ennen Bradley Smithiä ja Kalliota.

Aika-ajo1:n pohjat ajalla 1.30,893 takonut Espargaro tosin joutuu käynnnistämään 30 kierroksen kisan varikon portilta, koska hänen piti ottaa jo perjantaina käyttöönsä kauden kymmenes moottori, mistä seurasi penaltia. Smith puolestaan asettuu ruutuun 17.

Smith jäi aika-ajo2:sta paikan lunastaneesta Espargarosta 0,407 ja Kallio 0,468 sekuntia.

Kallio tuhahti: ”Ei voi
olla kuin pettynyt

– Ei edes ihan tarkkaan tiedetä, mistä kaikista asioista tämä johtuu, koko viikonloppu on taisteltu eikä saada hommaa toimimaan. Pyörä on tosi vaikea ajaa, Kallio tuskailee moottoriliiton tiedotteessa.

Aiemmissa kolmessa villin kortin kilpailussaan suomalainen on ollut lähempänä kärkeä kierrosajoissa, eikä suuria ongelmia pyörän suhteen ole ollut.

– Tällä hetkellä en ole kuin 7-8 kymmenystä edellä viime vuoden Valencian parasta aikaani. Se on auttamattomasti aivan liian vähän. Muilla radoilla on tehty isoja steppejä ja jopa parin sekunnin parannuksista. Jostain syystä täällä homma ei vain toimi.

– Tietysti, me tiedettiin, että kun otetaan uusia osia käyttöön, niissä on aina riski toimiiko vai ei. Ajo on nyt paljon hankalampaa kuin esimerkiksi Aragonissa. Puhutaan kuitenkin aika pienistä eroista, jos neljä kymmenystä olisi pystynyt parantamaan, oltaisiin oltu top-kymmenessä.

Kallio ajoi aamun kaksissa vapaissa harjoituksissa sekä varsinaisella kisapyörällään että varapyörällään, mutta kummankaan osalta tiimi ei löytänyt toimivaa konseptia.

– Pitää nyt analysoida onko jotain tehtävissä. Lähinnä se on kiinni siitä, että mitä säätöjä pyörään laitetaan ja voidaanko jotain parantaa. Näyttäisi, että näillä set-upeilla, mitä ollaan edestakaisin kokeiltu, ei tule vauhti parantumaan. Huomiseen warm upiin pitää kokeilla vielä jotain isompaa muutosta. Pitää selkeästi saada parannettua takarenkaan pitoa. Ei voi olla kuin pettynyt, ettei saada hommaa toimimaan.

Motogp.com

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *