Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio ruutuun 19 Jerezin aika-ajoissa: ”Kilpailussa pitäisi olla eväät parempaan”
Mika Kallio. Kuva: Markus Berger

Kallio ruutuun 19 Jerezin aika-ajoissa: ”Kilpailussa pitäisi olla eväät parempaan”

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio sijoittui juuri päättyneessä Jerezin MM-osakilpailun aika-ajossa sijalle 19. Suomalainen onnistui jättämään toisen KTM:n tehdaskuljettajan taakseen.

Espanjan Jerez isännöi tänä viikonloppuna kauden neljättä ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailua. MotoGP-luokan lähtöviivalle asettuu myös KTM:n testikuljettaja Mika Kallio, joka starttaa huomenna kauden ensimmäiseen villin kortin kilpailuunsa ruudusta 19.

– Parempaa lähtöruutua tietysti toivottiin, mutta tosiasia on, että kalustollisesti ei vain olla nyt tällä hetkellä parempia, Kallio kiteyttää.

Kun eilisen ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Kallio oli vain 0,549 sekunnin päässä kärjestä, ei tänään vauhti riittänyt aivan samaan. Miehen nopein kierros 1’38.759 oli kuitenkin vain vähän yli sekunnin hitaampi kuin Cal Crutchlown tekemä paalupaikka-aika 1’37.653.

– Kärkeen ei ollut kuin 1,1 sekuntia ja top-kymppiin puoli sekuntia. Ei puhuta sen isommista eroista, kun siinä on tosi tiukka nippu kuljettajia.

Kallio onnistui lyömään KTM:n toisen tehdaskuljettajan, kun britti Bradley Smith jäi sijalle 21. Myöskään tiimin espanjalaiskuljettaja Pol Espargaro ei tänään yltänyt eilisten vapaiden harjoitusten vauhtiinsa. Hän starttaa huomiseen kisaan ruudusta 16.

– Omaan tekemiseen voi olla suhteellisen tyytyväinen, kun Espargaro oli vain puolitoista kymmenystä edessä ja Smith jäi taakse. Olisin toivonut, että olisin voinut lyödä molemmat, mutta sinällään tähän saakka ollaan menty koko ajan ilman kaatumisia ja virheitä, joten siinä mielessä oma tilanne on hyvä.

Kallio epäilee, että huomisessa kilpailussa hänellä olisi varsin hyvät mahdollisuudet parempaan.

– Koko viikonloppu näytti siltä, että meidän vauhti aika-ajokierroksella, eli yksittäisellä kierroksella ei välttämättä ole paras mahdollinen. Muut pystyvät hyödyntämään pehmeämmän seoksen paremmin, kun taas me emme saa renkaasta parasta pitoa. Takarenkaan pidon kanssa on ollut ongelmia viime kaudesta lähtien. Näyttäisi kuitenkin, että mahdollisesti kisavauhdissa meillä voisi olla enemmän annettavaa ja siihen lataan tietysti itsekin odotuksia.

KTM:n mekaanisen pidon ongelmien takia tiimille olisi parempi, mikäli huomenna Jerezissä olisi hieman viileämpi keli.

– Aamulla viileällä radalla rengas on toiminut paremmin, mutta kun radan lämpötila kohoaa lähelle 50 astetta, ongelmat alkavat. Lämmintä on luvattu huomisellekin, mutta täytyy vain yrittää saada homma toimimaan, Kallio päättää.

MotoGP-luokan paalupaikan nappasi itselleen LCR Honda Castrolin Cal Crutchlow, toiseksi tämän päivän aika-ajoissa sijoittui Repsol Honda Teamin Dani Pedrosa ja kolmanneksi Yamaha Tech 3 -tiimin Johann Zarco.

Teksti: Mika Kallion tiedotus

Motogp.com

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *