Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio Racingille komean voiton ajaneelle Corteselle tunteikas työpesti MotoGP-sarjassa
Kallio Racingin ja Sandro Cortesen voitonjuhlat näyttivät tältä Motorland Aragonissa. Kuva: worldsbk.com

Kallio Racingille komean voiton ajaneelle Corteselle tunteikas työpesti MotoGP-sarjassa

Sandro Cortese ajoi suomalaistalli Kallio Racingille upeasti tämän kauden ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton Aragonissa. Cortesella riittää jatkossa kiireitä myös radan ulkopuolella, sillä hän ottaa vastaan Eurosportin asiantuntijakommentaattorin työt MotoGP-sarjassa. Se ei tule kuitenkaan haittamaan hänen kilpailemistaan Supersport-luokan MM-sarjassa.

Cortese tarttuu Eurosportin mikrofoniin ensimmäisen kerran 4.-6. toukokuuta Espanjan Jerezissä, kun MotoGP-sarja ajaa tämän kauden ensimmäisen Euroopan osakilpailunsa. Espanjan GP merkitsee samalla myös KTM:n Mika Kalliolle kauden ensimmäistä villin kortin kisaa kuninkuusluokassa.

Fokus on ehdottomasti Supersport-luokassa.

Saksalainen Cortese korvaa Eurosportin tiimissä tunteikkaasti hänen maanmiehensä, maaliskuussa vain 51 vuoden iässä menehtyneen Ralf Waldmannin.

Cortese on kertonut aina pitäneensä tv-työstä. Hän on aiemmin kommentoinut Superbiken MM-sarjaa ServusTV:lle.

– Olemme päättäneet, että tulen Jerezissä MotoGP-asiantuntijaksi Jan Steckerin rinnalle. Waldin traagisen kuoleman jälkeen on ollut ymmärrettävää, että he (Eurosport) ovat odottaneet ja harkinneet jonkin aikaa, ottavatko he jonkun hänen tilalleen, Cortese kertoo Speedweekille.

– Menen Jereziin hyvillä mielin katsomaan, sopiiko tuo työ minulle. Tunnen kilvanajon, säännöt ja kuljettajat. Odotan innolla tuota haastetta ja olen hyvilläni siitä. En ole vielä koskaan seurannut MotoGP:tä median näkökulmasta, Cortese jatkaa.

Cortese korostaa samalla, että Eurosportin pesti ei tule haittaamaan millään muotoa hänen kilpailemistaan ja maailmanmestaruuden tavoittelua Kallio Racingissa.

– Fokus on ehdottomasti Supersport-luokassa. Eurosportin työ ei tule vaikuttamaan siihen mitenkään. Katsotaan nyt ensin Jerez ja jos pystyn olemaan Eurosportille avuksi, niin sitten jatketaan, Moto3-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2012 saavuttanut Cortese muotoilee.

MotoGP:n ja Supersportin kalentereihin osuu Jerezin jälkeen vain yksi päällekkäisyys lokakuun loppupuolella. MotoGP-sarjaa ajetaan tuolloin Australiassa ja Supersport kietaisee samana viikonloppuna kautensa pakettiin Qatarissa.

MotoGP kilpailee ensi viikonvaihteessa Austinissa ja Supersport puolestaan Assenissa. Austinin GP:n tapahtumat Texasissa ja upealla Circuit of The Americas-radalla painottuvat Suomen aikaa iltaan.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Kallio Racingille upea MM-osakilpailuvoitto Cortesen ajamana – Tuuli kahdeksas
Vesa Kallio: ”Oli loisto viikonloppu!”

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *