Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio Racingilla on haku päällä – MotoGP:stäkin tuttu Eugene Laverty on valmis ajamaan Yamahalla Supersport-luokassa
Eugene Laverty ja Valentino Rossi Indianapolisin GP:n lehdistötilaisuudessa vuonna 2015. Kuva: Motogp.com

Kallio Racingilla on haku päällä – MotoGP:stäkin tuttu Eugene Laverty on valmis ajamaan Yamahalla Supersport-luokassa

Kallio Racingilla on parhaillaan haku päällä Supersport-luokan maailmanmestaruuden saavuttaneen saksalaisen Sandro Cortesen korvaajaksi kaudelle 2019. Cortese, 28, nousee Superbike-luokan MM-sarjaan, josta supersportteihin on puolestaan palaamassa todella huima kuljettaja, eli MotoGP-luokastakin kokemusta omaava pohjoisirlantilainen Eugene Laverty, 32.

Aprilian palkkalistoilla ollut Laverty ajoi päättyneellä kaudella Superbiken MM-pisteissä kahdeksanneksi.

Laverty ehti pitää itse jo salettina sitä, että ura jatkuu samassa luokassa ja Shaun Muir Racingin BMW-pyörällä, mutta se pesti menikin Kawasakilta lähtevälle, vuoden 2013 maailmanmestari Tom Sykesille.

Superbike-urallaan 13 voittoa ja 35 podiumsijoitusta saavuttanut Laverty jäi yllättäen tyhjän päälle, eikä luokasta löydy näillä näkymin enää ensi kaudeksi tiimipaikkaa.

Eugene Leverty onkin ilmoittanut veljensä ja managerinsa John Lavertyn välityksellä, että hän olisi valmis palaamaan Supersport-luokan MM-sarjaan. Toomebrigestä kotoisin oleva Laverty kilpaili Supersportin MM-sarjassa kausilla 2009 ja 2010. Molemmilta kausilta plakkariin kilahti MM-hopea.

Ensi kauden osalta tilanteen tekee yhä mielenkiintoisammaksi se, että jos Laverty palaa Supersport-luokkaan, niin hän haluaa tehdä sen nimenomaan Yamahan puikoissa. Siis pyörällä, jolla Kallio Racing saavutti maailmanmestaruuden.

Lavertyn manageri on omien sanojensa mukaan tehnyt jo muutamille Supersport-luokan tiimeille tiettäväksi sen, että kokenut velipoika on vapailla markkinoilla.

– Eugenen kaltaisen kuljettajan kanssa tiimillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa Supersport-luokan maailmanmestaruus, John Laverty pohjustaa tulevaa.

Eugene Laverty kilpaili MotoGP-luokassa kausilla 2015 ja 2016. Niistä ensimmäinen kausi kulki Jorge Martinezin johtaman Aspar-tiimin Honda RC213V-RS:llä ja jälkimmäinen saman tiimin Ducati Desmosedici GP14.2:lla.

Lavertyn tiimikaverina kaudella 2016 kilpaili kolumbialainen Yonny Hernandez. Hernandezin datainsinöörinä toimi tuolloin motokolmosista paluun kuninkuusluokkaan tehnyt Erkki Siukola.

* Eugene Lavertyn verkkosivut.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *