Etusivu / MotoGP / Kallio: ”Paljon pahemminkin olisi voinut käydä – toivottavasti toivun kauden kohokohtaan mennessä”
Mika Kallio. Kuva: KTM/Gold and Goose

Kallio: ”Paljon pahemminkin olisi voinut käydä – toivottavasti toivun kauden kohokohtaan mennessä”

Mika Kallion raju kaatuminen Saksan GP:n toisen vapaan harjoituksen alkupuolella kaataa kokeneen suomalaiskuljettajan leikkauspöydälle. Oikean jalan polvesta on kolme nivelsidettä poikki, mutta Kallio korostaa, että Sachsenringin radan 8. mutkan rytäkässä oli aineksia paljon pahempaankin.

– Ottaen huomioon vauhdin, niin uskon, että minulla oli paljon onnea mukana. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä. Kaikki tapahtui sekunnin tai kahden sisään ja minun oli tehtävä päätös nopeasti. En pystynyt kääntämään pyörää riittävästi hiekalla ja huomasin seinän tulevan lähemmäs ja lähemmäs, joten minun oli kaadettava pyörä. Lensimme pyörän kanssa ilmatyynyjä päin, pyörä iskeytyi minuun ja kenties se aiheutti tämän polvivamman, Kallio kertaa hurjaa tilannetta.

Harmillinen vamma on Kalliolle takavuosilta tuttu.

– Minulta on mennyt ennenkin nivelsiteet rikki, mutta ei aivan niin pahasti, miltä tämä nyt tuntuu. Polven liikuttaminen aiheuttaa todella paljon kipua.

Lauantaina leikkaukseen Suomeen matkaava Kallion toivoo tietenkin, että toipuminen sujuu mahdollisimman nopeasti. KTM:n kotikilpailu ja samalla Kallion kauden neljänneksi villin kortin GP:ksi kaavailtu Itävallan kisa ajetaan Red Bull Ringin radalla Spielbergissä 12. elokuuta.

– Kilpaileminen Itävallassa olisi minulle kauden kohokohta. Sinne on nyt neljä viikkoa aikaa. En voi sanoa, mitä tapahtuu, mutta toivon, että pystyn olemaan silloin lähtöruudukossa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Mika Kallio polvileikkaukseen Suomeen – kolme nivelsidettä on poikki

Katso myös

MotoGP-kuskit Fenatista: ”Eliniäksi ulos sarjasta, sivuun loppukaudeksi, tämä on riittävä rangaistus”

MotoGP-sarjan kuljettajat ovat yksimielisiä siitä, että Misanon Moto2-kisassa sikaillut Romano Fenati ansaitsee karmeasta törkytempustaan kovan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *