Etusivu / MotoGP / Kallio nosti testikuljettajat kovaan kurssiin – Yamaha houkuttelee huippunimeä
Mika Kallio. Kuva: Gold and Goose

Kallio nosti testikuljettajat kovaan kurssiin – Yamaha houkuttelee huippunimeä

Kehuja kaikkialta keräävä Mika Kallio on tehnyt upeaa työtä KTM:n testi- ja villin kortin kisakuljettajana. KTM:n oivaltama onnistunut satsaus huippukuljettajaan on herättänyt myös MotoGP-luokan muut tehdastallit tältä osin todellisuuteen Yamahaa myöten.

Kallio on kattanut kuninkuusluokkaan pöydän täysin uudelle ammattikunnalle. Toki testikuljettajia on arvostettu ennenkin, mutta ei vielä koskaan näin merkittävästi.

MotoGP-luokan kilpailumäärät nousevat lähivuosina, mutta toisaalta virallisten testijaksojen määrää vähennetään koko ajan. Se merkitsee testikuljettajan tekemän työn painoarvoon tuntuvaa lisäystä.

Testikuljettajat ovat jatkossa yhä enemmän myös tiimiensä varakuljettajia. Ei siis ihme, että kyseisiin pesteihin haetaan nyt huolella nimenomaan kilpailukyisiä kuljettajia, jotka ovat tarvittaessa valmiita koviin kisasaavutuksiin Kallion viitoittamalla mallilla.

MotoGP-luokasta löytyy tällä hetkellä kaksi tällaista herraa yli muiden, eli Kallio ja Ducatin italialainen testikuljettaja Michele Pirro.

Kalliolla olisi ollut tältä osin varmasti kysyntää muualtakin. Päätös jatkaa KTM:llä oli kuitenkin ehdottomasti oikea, vaikka tavoitteena ollut kisakuskin paikka jäikin saavuttamatta. Kuusi villin kortin GP:tä kaudella 2018 merkitsevät mukavasti balsamia haavoille.

Hondalla testikuljettajana häärää Kallion ex-tiimikaveri Hiroshi Aoyama ja lisäksi LCR-tiimin kisakuski Cal Crutchlow paiskii paljon töitä tehdastallin ässän Marc Marquezin eteen. Hondalla hommat ovat siis tältä osin hanskassa.

Yamahalla tilanne on toinen. Valentino Rossi totesi kohteliaasti jo keväällä, että heillä on Japanin suunnalla kelpo testikuljettajia, mutta ei kuitenkaan käytössä sellaisia kavereita, jotka yltäisivät lähellekään kisakuljettajien vauhtia. Kehitä siinä sitten pyörää ”Tohtorin” haluamalla tavalla.

Julkinen salaisuus onkin nyt se, että Yamaha houkuttelee Pirroa Ducatilta riveihinsä. Ja varikkopuheiden mukaan ihan kelpo palkalla.

Kiitos kuninkuusluokkaan täysin uutta säpinää tuoneen Kallion, MotoGP:n aina mielenkiintoinen ”silly season” ulottuu nyt siis kisakuljettajien lisäksi myös julkisuudessa näkyvästi esille nostettuihin testikuskeihin.

Samoissa ja kieltämättä piirun verran villeimmissä varikkopuheissa on muuten väläytelty sitäkin, että Kallion ensi kauden kisakuviot eivät olisi sittenkään vielä välttämättä kiveen hakatut. Mielenkiintoiseksi menee.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *