Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio kutsutaan apuun – KTM:n kisakuski Smith on pulassa
Bradley Smithin kulku ei ollut kohdallaan Jerezin radan uudella asfalttipinnalla. Kuva: KTM/Jesus Robledo

Kallio kutsutaan apuun – KTM:n kisakuski Smith on pulassa

KTM:n kisakuljettaja Bradley Smith katsoo nyt anovasti Mika Kallion suuntaan.

Smith jäi Jerezin viimeisenä testipäivänä seitsemän kymmenystä komeat pohjat ajaneesta Superbike-luokan maailmanmestari Jonathan Reasta. Smith uskoo ja odottaa, että Kallio pystyy korjaamaan tilannetta KTM:n osalta parin viikon kuluttua samalla baanalla ajettavissa yksityistesteissä.

KTM:n kisakuskit paketoivat kauden 2017 täysin kaksijakoisissa tunnelmissa Jerezissä.

Lähes puoli sekuntia Smithiä kovemman kierrosajan viimeistellyt Espargaro ylisti KTM:ää ja pyörän nopeaa kehitystä maasta taivaisiin. Kallion kanssa viime syksyn korvilla ensi vuoden kisakuskin paikasta vääntänyt Smith sen sijaan pyöritteli omaa kantaansa kieli keskellä suuta.

– En löytänyt missään vaiheessa vetoapua. Lisäksi tuhosin pari pehmeää takarengasta. Jäin Polista muutamia kymmenyksiä, enkä ole löytänyt siihen vielä pitävää syytä, pudotteli RC16-pyörän kääntyvyyttä edellään valitellut Smith.

Smithin mukaan Kallio testaa Jerezissä ”kahden tai kolmen” viikon kuluttua.

– Sen jälkeen on mahdollista arvioida, kuinka nopeasti voimme edetä kehityksessä kautta 2018 varten. Meidän on nyt vain odotettava ja löydettävä ratkaisu ongelmaan, tai ainakin pystyttävä eliminoimaan sitä. Ja meidän on varmistettava, että keskitymme oikeisiin asioihin oikeaan aikaan. Jos Mika saa toivomaani kehitystä aikaan KTM:n kanssa, niin se puoli sekuntia voi lähteä kierrosajastani. Silloin olen siinä tilanteessa, jossa haluankin. Sen jälkeen voimme keskittyä enemmänkin hienosäätöön.

MotoGP-luokan seuraava ja samalla vuoden 2018 avaava yhteistestijakso ajetaan 28.-30. tammikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Jatkoa seuraa 16.-18. helmikuuta Buriramin radalla Thaimaassa. Talvikauden viimeinen virallinen IRTA-testijakso odottaa vuoroaan 1.-3. maaliskuuta Qatarin Losailissa. MM-sarja jyrähtää käyntiin samalla estradilla 18. maaliskuuta.

Kauden 2018 aikana ajettavat yhteistestijaksot sijoittuvat puolestaan Barcelonan, Jerezin ja Brnon radoille.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Superbike-mestari kukisti MotoGP-kuskit

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *