Etusivu / MotoGP / Kallio järjesti crossileganda Cairolille unohtumattoman oppitunnin MotoGP-pyörällä
Motocrossin yhdeksänkertainen maailmanmestari Tony Cairoli kiersi tutulla numerollaan 222 varustetulla KTM:n MotoGP-luokan pyörällä Valencian Ricardo Tormo-rataa. Kuvakaappaus: GPOne.com

Kallio järjesti crossileganda Cairolille unohtumattoman oppitunnin MotoGP-pyörällä

Motocrossin yhdeksänkertaiselle maailmanmestarille Tony Cairolille tarjoutui tänään maistiaiset KTM:n MotoGP-luokan pyörästä Mika Kallion opastuksella. Kokeneen suomalaisen tarjoama oppitunti Valencian Ricardo Tormo-radalla ei tule unohtumaan koskaan italialaisen Cairolin mielestä.

– Mikalla on mahtava kokemus KTM:stä ja sain mahdollisuuden seurata tarkoin hänen ajolinjojaan. Pystyimme saavuttamaan maalisuoralla yli 300 kilometrin tuntivauhdin. Se oli mahtava tunne, Cairoli hehkuttaa GPOne-sivustolla.

KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer lupasi Cairolille MotoGP-testin sen jälkeen, kun tämä oli saavuttanut yhdeksännen maailmanmestaruutensa Assenissa. Pitkäaikaisen kumppaninsa Jill Coxin kanssa viime lauantaina avioituneen Cairolin häämatka käynnistyi näin ollen todella vauhdikkaasti Espanjan maaperällä.

Ricardo Tormo-radan tiistaina 22 kertaa kiertänyt Cairoli on päässyt kokeilemaan aiemminkin MotoGP-pyörää. Se tapahtui kymmenen vuotta sitten hänen ystävänsä Valentino Rossin Yamaha M1:llä.

– Tämä (KTM) oli kuitenkin täysin erilainen pyörä. On uskomatonta, kuin paljon nämä pyörät ovat kehittyneet – kaikella kunnioituksella silloista Yamahaa kohtaan. Varsinkin KTM:n kiihtyvyys ja voima todellakin säväyttivät. Näin täydellisellä pyörällä on tavallaan vaikeaa löytää limiittiä mutkissa. Mika meni minulta matkoihinsa, mutta tämä oli kaiken kaikkiaan todella viihdyttävä kokemus, myhäili Cairoli.

Cairoli ehti ottaa kantaa myös kuninkuusluokan kiivaaseen mestaruustaisteluun Hondan Marc Marquezin ja Ducatin Andrea Dovizioson välillä.

– Olemme hyviä ystäviä Andrean kanssa. Andrea rakastaa motocrossia ja minä, kuten tässä tilanteessa kaikki italialaiset, kannustan häntä voittamaan mestaruuden. Marquez on aivan varmasti kova pala purtavaksi, mutta luotan täysin Andreaan. MotoGP:n mestaruustaistelu muistuttaa vähän minun ja Herlingsin (Jeffrey) välistä vastaavaa vääntöä päättyneellä kaudella. Avainsana on tasaisuus. Minä kukistin Jeffreyn ja Andrea tekee saman Marcille, Cairoli lataa.

Tony Cairoli (kesk.) kävi tällä kaudella aistimissa MotoGP-tunnelmia myös Mugellon osakilpailussa. Kuva: KTM/Gold and Goose

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *