Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio himoitsee kovia päänahkoja KTM:n puikoissa
Mika Kallio takanaan Valentino Rossi. Kuva: KTM

Kallio himoitsee kovia päänahkoja KTM:n puikoissa

Mika Kallio ajaa ensi kaudella GP-komission päätöksellä viisi villin kortin kuninkuusluokan kisaa. KTM:n kokenut testikuljettaja tosin itse vihjaa jo aiemmin luvassa olleen kuuden kisan mahdollisuudesta. Viisi tai kuusi – sama se: Kallio pistää niissä taatusti kaiken peliin ja piirun sen päällekin.

– KTM:llä on ajettu nyt ensimmäinen kausi MotoGP-luokassa. Pyörän kehitys on ollut uskomatonta, Kallio suitsuttaa.

Kallio, 35, on linjannut jo hyvissä ajoin tavoitteensa kaudella 2018.

– Ensisijainen tavoite on tietenkin jatkaa KTM:n kehitystyötä. Tiedän, RC16-pyörän potentiaali on jopa korkeammalla tasolla, mitä tähän mennessä on nähty. Haluan osoittaa sen ajamalla lähemmäksi kärkeä. Haluan myös näyttää, että pystyn ajamaan täyden MotoGP-kauden, eikä vain muutamia villin kortin kilpailuja. Ja haluan tuoda tiettäväksi olevani edelleen nopea ja tehdaskuljettajien tasolla, Kallio tähdentää italialaismedia GPOne.comille.

Kalliolla on ollut aina kova luottamus omiin taitoihin ja kykyihin. Testipesti ei tuota luottamusta ole syönyt. Päinvastoin, se on vain lisännyt nälkää näytöille.

– Pystyin kukistamaan esimerkiksi Dovizioson (Andrea), Lorenzon (Jorge) ja Marquezin (Marc) usein 250- ja Moto2-luokissa. Voitin kilpailuja ja kukistin myös muita MotoGP-luokassa nykyisin viiden joukkoon yltäneitä kuljettajia. Haluan tehdä saman KTM:llä, Kallio julistaa.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *