Etusivu / MotoGP / Kallio 18. lähtöruutuun Itävallan GP:ssä
Mika Kallio. Kuva: KTM/Gold and Goose

Kallio 18. lähtöruutuun Itävallan GP:ssä

Villillä kortilla matkassa oleva Mika Kallio asettuu KTM-pyörällään 18. lähtöruutuun sunnuntaina Red Bull Ringin radalla Itävallassa ajettavassa MotoGP-luokan kauden 11. MM-osakilpailussa.

Alppien juurella Spielbergissä vauhtiaan sessio sessiolta nostanut Kallion kellotti aika-ajo1:ssä lukemat 1.24.261, jotka riittivät tuomaan hänelle siis lähtöruudun 18.

Aika-ajojen ensimmäisen osion nopein ajalla 1.23,754 oli Ducatin Pramac-tiimin Danilo Petrucci, josta Kallio jäi 0,507 sekuntia. Petruccin lisäksi Hondan Dani Pedrosa raivasti tiensä aika-ajo2:hteen, jossa ratkaistaan kisan 12 ensimmäistä lähtöruutua.

Kallio oli session toiseksi nopein KTM-kuljettaja. Itävaltaisvalmistajan kisakuljettajista Pol Espargo lunasti lähtöruudun 16. Bradley Smith puolestaan rullaa ruutuun 22.

– Kyllähän se ilahduttaa, että vauhti on kohdallaan. Ideaaliaikojen perusteella tulos olisi ollut todella hyvä, mutta se on tietenkin jossittelua. Minulla oli lopussa todella hyvä kierros, mutta edellä ajanut Saksan Jonas Folger taisi tehdä pienen virheen ja se verotti myös minun aikaa. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, että hyvä vauhti on löytynyt ja pystymme taistelemaan hyvistä pistesijoista huomenna, Kallio kertoo tiedotteessaan.

Spielbergin rata on todella nopea ja varsinkin kilpailun alussa tullaan näkemään rajua menoa. Ensimmäinen mutka on todella ahdas ja sen jälkeen ajetaan tiiviissä ryhmässä yli 300 km/h:n vauhdilla rajuun jarrutukseen.

– Tarkkana saa olla, mutta pitää pystyä myös iskemään. Alussa voi ohittaa useamman kuljettajan kerralla, mutta tietenkin myös menettää pellin. Täytyy miettiä tarkkaan ajolinjat ja ottaa tarkasti. Ensimmäisten mutkien jälkeen mennään yli kolmea sataa ja siitä jarrutetaan viiteen kymppiin. Tapahtumia voi riittää, Kallio naureskelee.

Spielbergin MotoGP-osakilpailu on Kallion edustamalle KTM-tallille kotikilpailu ja luonnollisesti tiimiltä odotetaan kovia tuloksia. Jokaisen kuljettajan pitäisi pystyä ajamaan pisteille, mutta Kalliolla on luonnollisesti myös omat tavoitteet.

– Tänään olin kolmesta KTM-kuljettajasta toiseksi paras, huomenna pyritään olemaan tiimin tilastoissa ykkönen. Hyvä aika-ajovauhti antaa odottaa aika paljon ja uskon, että olemme erittäin iskukykyisiä.

Paalupaikan nappasi nimiinsä Hondan Marc Marquez ennen Ducati-duoa Andrea Dovizioso-Jorge Lorenzo.

Motogp.com

Katso myös

Mika Kallio polvileikkaukseen Suomeen – kolme nivelsidettä on poikki

KTM:n MotoGP-luokan testikuljettaja Mika Kallio kaatui perjantaina Saksan MM-osakilpailun harjoituksissa ja loukkasi polvensa niin pahasti, …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *