Etusivu / MotoGP / Kallio 17:nneksi kiireisin Valencian GP:n avauspäivänä
Mika Kallio. Kuva: KTM/Sebas Romero

Kallio 17:nneksi kiireisin Valencian GP:n avauspäivänä

KTM:n villin kortin kuljettaja Mika Kallio päätyi MotoGP-luokan perjantain harjoitusten yhdistetyllä tuloslistalla 17:nneksi Valenciassa. Kallio kiirehti aamun treenissä yhdeksänneksi ja iltapäivällä 19:nneksi.

Kallion kovin kierrosaika 1.31,879 syntyi ensimmäisessä harjoituksessa. Kokenut suomalaiskuljettaja kiersi neljän kilometrin mittaisen Ricardo Tormo-radan jälkimmäisessä treenissä aikaan 1,31,966.

Perjantain ykkönen oli Ducatin Jorge Lorenzo, jonka pohjalukemat 1.30,640 syntyivät iltapäivän jaksolla. Kallio jäi kärjestä 1,239 sekuntia.

Kallio oli perjantain toiseksi nopein KTM-kuljettaja iltapäivän session lopulla kaatunut Pol Espargaro edellään ja Bradley Smith takanaan. Espagaro sijoittui kymmenenneksi ja Smith 23:nneksi. Erot kärkeen 0,798 ja 1,817 sekuntia.

Mestaruutta haarukoiva Hondan Marc Marquez kaatui pikapuoliin Espargaron jälkeen radan kakkosmutkassa. Marquezin vauhti oli kuitenkin hyvällä tasolla, sillä hän oli kuudenneksi nopein 0,603 sekuntia Lorenzon takana. Kaato oli Marquezille jo kauden 26:s.

– Tietenkin sitä aina toivoo, että se tuorein kaato olisi kauden viimeinen. Jostain syystä näitä kaatumisia on vain sattunut turhankin säännöllisesti. Tärkeintä tässä tilanteessa on nyt kuitenkin se, että tunnen olevani riittävän nopea. Harjoituksissa pusketaan äärirajoille, mutta sunnuntaina kisassa taktiikka on toinen, totesi Marquez.

Ducatin puikoissa Marquezin virheitä vielä mestaruuden toivossa sähäkästi kyttäävä Ducatin Andrea Dovizioso ajoi kolmanneksi 0,309 sekuntia tallikaveristaan Lorenzosta.

Ducati-duon väliin kiilasi Lorenzosta 0,122 sekuntia jäänyt Marquezin tallikaveri Dani Pedorasa.

Motogp.com

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *