Etusivu / MotoGP/MotoE / Jysäyttääkö Ajo MotoGP-luokan siirtopommin – Lorenzo ulos ja Miller sisään Ducatin tehdastiimiin?
Aki Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Jysäyttääkö Ajo MotoGP-luokan siirtopommin – Lorenzo ulos ja Miller sisään Ducatin tehdastiimiin?

MotoGP-luokassa muhii parhaillaan melkoinen siirtopommi, jossa monessa mukana oleva Aki Ajo on jälleen merkittävässä roolissa. Ajon manageroima Jack Miller saattaa syrjäyttää ensi kaudella kuninkuusluokan kolminkertaisen maailmanmestarin Jorgen Lorenzon Ducatin tehdastiimistä.

Ducati vääntää varmuudella jatkosopimuksen Andrea Dovizioson kanssa. Siitäkin huolimatta, että Dovizioso hylkäsi ensimmäisen sopimustarjouksen. Ducatilla ei ole yksinkertaisesti varaa päästää viime vuoden MM-hopeamitalistia ja tämän kauden sarjaa johtavaa ”DesmoDovia” riveistään.

Sen sijaan Lorenzon jatkuva alavireisyys Ducatin puikoissa tympii jo raskaasti kumpaakin osapuolta. Kauniit puheet eivät enää riitä, kun hommasta ei vain näytä tulevan yhtään mitään.

Ducati ja Lorenzo ovat tiettävästi sopineet, että tilannetta katsotaan vielä toukokuun ajan, eli Espanjan Jerezisissä ja Ranskan Le Mansissa ajettavien osakilpailujen muodossa. Ei kuitenkaan pätkääkään pitempään.

Mikäli mitään radikaalia parempaan suuntaan ei tapahdu, niin Lorenzo voi alkaa sorvaamaan seuraavaa ja kenties uransa viimeistä sopimusta Suzukin kanssa.

Ducatin tallipäällkkö Gigi Dall’Igna on jo antanut vahvan vinkin siitä, että ”näkemiin Lorenzo”.

Dall’Igna totesi Austinin GP:n yhteydessä, että heillä on kovia kavereita juniori- eli Ducatin Pramac-tiimissä. Ja Dall’Igna ei viitannut tällä enää Danilo Petrucciin, vaan nimenomaan Milleriin.

Ajo junaili Millerin täksi kaudeksi Ducatille sopimuksella, joka on mallia 1+1. Miller totesi vihjailevasti Austinissa, että Ducati on varsin tyytyväinen hänen alkukauden esityksiinsä ja italialaisvalmistaja on valmis lunastamaan option.

Ducatille ja sen intohimoisille faneille kelpaisi vallan mainiosti Millerin hahmossa sen historian toinen kivenkova aussikuljettaja Casey Stonerin eräänlaisena manttelinperijänä.

Millerillä on ikää vasta 23 vuotta, mutta hänellä on menossa jo neljäs kausi MotoGP-luokassa. Ja mikä oleellisinta, Ducati istuu hänen käteensä ja tyyliinsä lähes täydellisesti. Lorenzon tilanne on täysin päinvastainen ja sellaisena se vaikuttaa pysyvänkin.

Moni epäili Ajon uhkarohkeaa vetoa nostaa Miller kauden 2014 jälkeen Moto3-luokasta jättiharppauksella suoraan kuninkuusluokkaan. Näidenkin epäilijöiden suut on viimeistään nyt tukittu.

Ajon pelisilmä ei petä näissä hommissa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Ensin slicks-huimistelu ja nyt tämä: Miller ajoi murtuneella solisluulla kauden fyysisimmän GP:n

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *