Etusivu / MotoGP / ”Jos Rossi olisi halunnut 5 vuoden jatkosopimuksen, olisimme harkinneet sitä”
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

”Jos Rossi olisi halunnut 5 vuoden jatkosopimuksen, olisimme harkinneet sitä”

Yamahan MotoGP-luokan tehdastiimin toimitusjohtaja Lin Jarvis tekee selväksi sen, että Qatarin GP:n alla julkistettu Valentino Rossin kaudet 2019 ja 2020 kattava jatkosopimus oli käytännössä sinetöity jo ajat sitten. Rossi, 39, halusi jatkaa upeaa uraansa ja Yamaha ei edes harkinnut ketään hänen tilalleen. Ei edes Johann Zarcoa.

– Valentino on vakuuttunut siitä, että hän on edelleen kilpailukyinen kuljettaja. Jos hän olisi halunnut vuoden mittaisen jatkosopimuksen, olisimme sanoneet kyllä samoin kuin kahden vuoden sopimukselle. Jos hän olisi halunnut viiden vuoden jatkosopimuksen, niin sitä meidän olisi jo pitänyt harkita, Jarvis naureskelee GPonen haastattelussa.

Valentino on Valentino. Hän on Yamahan historian suurin kuljettaja ja häntä ei ole helppoa korvata.

Sitä ei tosin kukaan ei voi tietää, kuinka kilpailukykyinen Rossi on 41 vuoden iässä kaudella 2020, mutta ainakin nyt kaikki näyttää siltäkin osin varsin hyvältä.

– Kaikki on uhkapeliä, elämäkin on uhkapeliä. Päätökset pitää vain tehdä siinä hetkessä, sillä kaikki voi muuttua jo seuraavana päivänä, Jarvis muotoilee.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Valentino päätti pysyä kanssamme vielä seuraavat kaksi vuotta. Meille tulee kauden 2020 lopussa 15 vuotta yhteistä taivalta hänen kanssaan. Se on jotain hyvin erityistä tässä lajissa, Jarvis jatkaa.

Rossin arvo Yamahalle on monessakin mielessä miltei mittaamaton.

– Hän on yksinkertaisesti ikoni. Jokainen tietää ja tuntee sen, millaista positiivisuutta Valentino tuo tiimille ja tälle urheilulle. Se tarjoaa meille palavan halun parantaa vaikeimpinakin hetkinä. Hänen kanssaan on ilo työskennellä. On ilmiselvää, että hän on edelleen huipulla ja vieläpä erittäin motivoituneena.

Yamahan Tech3-tiimissä säväyttävä Johann Zarco kyttäsi täksi kaudeksi paikkaa tehdastalliin. Tosin hänellekin kävi jo varsin varhaisessa vaiheeksi selväksi se, että Rossin paikalle ei ollut sittenkään mitään asiaa.

– Zarco on erittäin nopea. Näimme se jo viime kaudella ja edelleen talvitesteissä. Emme kuitenkaan koskaan ajatelleet häntä sen enempää. Valentino on Valentino. Hän on Yamahan historian suurin kuljettaja ja häntä ei ole helppoa korvata, Jarvis paaluttaa.

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *