Etusivu / MotoGP/MotoE / Indonesia mukaan MotoGP-sarjaan jo kaudella 2019?
Kuva: Tilke GmbH & Co. KG

Indonesia mukaan MotoGP-sarjaan jo kaudella 2019?

KymiRingin on määrä isännöidä MotoGP-sarjan Suomen MM-osakilpailua vuonna 2019. Mikäli se ei onnistu, niin KymiRingin paikalle piisaa tunkua. Varteenotettavin kandidaatti on Indonesia.

Indonesia on merkittävä markkina-alue ja MotoGP-luokan valmistajista erityisesti mahtimerkit Yamaha ja Honda ovat hinkuneet sinne kisaa jo pitempään.

Indonesia on valmis vastaamaan huutoon Sumatralle rakennettavan Palembangin radan muodossa. Radan suunnittelusta vastaa tässä mielessä kenties maailman arvostetuin mies, eli saksalaisarkkitehti Hermann Tilke.

Palembangin ratahanke liittyy osana massiivisiin, tämän vuoden syyskuussa käytäviin Aasian kisoihin, joten sen toteutumista voidaan pitää selviönä. Tilken näkemyksen mukaan kaikki on valmista Palembangissa vuonna 2019.

– Vuoden 2019 GP on rakennuttajan näkökulmasta realistinen. Onko kisa ajankohtainen sitten vuonna 2019 tai 2020, siihen en pysty nyt vastaamaan, Tilke muotoilee saksalaismedia Speedweekille.

Palembangin radalla tulee olemaan mittaa 4726 metriä. Kierrosajat painuvat 1.30 pintaan ja MotoGP-luokassa radalla saavutetaan 172 kilometrin keskituntinopeus. Palembangiin rakannetaan myös junayhteys lentokentältä.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *