Etusivu / MotoGP/MotoE / Iannone siirtyy Aprilialle kausiksi 2019-2020 – ”Andrea, pidetään hauskaa!”
Andrea Iannone. Kuva: Suzuki Racing

Iannone siirtyy Aprilialle kausiksi 2019-2020 – ”Andrea, pidetään hauskaa!”

MotoGP-luokan Aprilia Racing on solminut italialaiskuljettaja Andrea Iannonen kanssa kaudet 2019-2020 kattavan sopimuksen. Iannone siirtyy Suzukilta espanjalaisen Aleix Espargaron tallikaveriksi Aprilialle.

”The Maniac”-lempinimeä totteleva Iannone, 28, on kilpaillut kuninkuusluokassa kaudesta 2013 lähtien. Ducatin tehdastallista kauden 2016 jälkeen Suzukille siirtynyt Iannone on saavuttanut MotoGP-luokassa yhden voiton, kahdeksan podiumsijoitusta ja kaksi paalupaikkaa. Toistaiseksi ainoan voittonsa Iannone ilakoi Ducatin puikoissa.

– Iannone on erittäin lahjakas ja nopea kuljettaja, minkä hän on osoittanut tälläkin kaudella. Hänen saapumisensa on myös merkki Piaggio Groupin ja Aprilian yhä kasvavasta sitoutumisesta MotoGP-projektiin, Aprilia Racingin kilpailutoimintaa johtava Romano Albesiano muotoilee tiedotteessa.

Iannone ottaa ensi kaudella britti Scott Reddingin paikan Aprilialla.

– Tämä kausi on yhä pitkä, mutta kiitän Scottia jo nyt hänen ammattimaisuudestaan ja sitoutumisesta tähän projektiin. Me haluamme nostaa RS-GP -pyörän vielä tällä kaudella sille tasolle, jonka se ansaitsee, Albesiano alleviivaa.

Aprilian tehdastallin toimintaa pyörittävän Gresini-tiimin pomo Fausto Gresini on innoissaan Iannonen sopimuksesta.

– Iannonen ja Aprilian yhdistelmästä tulee fantastinen, yksi MotoGP:n mielenkiintoisimmista. Hänellä on potentiaalia saavuttaa meille hienoja tuloksia. Andrea, pidetään hauskaa!, Gresini huikkaa maanmiehelleen.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *