Etusivu / MotoGP/MotoE / Hurja huhu: Lorenzo päättää pitää välivuoden?
Jorge Lorenzo. Kuva: Ducati Corse

Hurja huhu: Lorenzo päättää pitää välivuoden?

MotoGP-piireissä velloo parhaillaan hurja huhu. Kuninkuusluokan kolminkertaisella maailmanmestarilla Jorge Lorenzolla, 30, saattaa olla edessään välivuosi tämän kauden jälkeen. Ja kenties tätäkin kovempi ratkaisu.

Ducati ei ole välttämättä edes enää tarjoamassa Lorenzolle jatkosopimusta kausista 2019 ja 2020, sillä hänen paikalleen löytyy ainakin alkukauden perusteella pätevämpiä miehiä Pramac-tiimin Jack Millerin ja Danilo Petruccin hahmoissa.

Lorenzon lähdön puolesta puhuu myös se, että Ducati haluaa jatkossa kehittää pyöräänsä nimenomaan Andrea Dovizioson ehdoilla. Nyt tuossa kehitystyössä on jouduttu hakemaan kompromissia kahden täysin erityyppisen kuljettajan mieltymysten perusteella.

Lorenzo ei ole saanut hommaa toimimaan ja toisaalta Doviziosokaan ei ole ainakaan täysin tyytyväinen Ducatin pakettiin, vaikka hän sarjaa johtaakin.

Dovizioso torjui Ducatin ensimmäisen jatkotarjouksen, mutta siitä huolimatta lienee käytännössä selviö, että kaksikon hyvin sujunut yhteistyö jatkuu.

Lorenzo on sen sijaan neuvotellut Suzukin kanssa. Suzuki tapailee luonteeltaan Yamahaa, joka istui mainiosti Lorenzon käteen.

Suzukilta ei ole kuitenkaan heltiämässä Lorenzolle enempää kuin kolmen miljoonan euron vuosipalkka. Iso tukku rahaa toki sekin, mutta sittenkin vain neljännes siitä, minkä markkina-arvonsa menettänyt Lorenzo Ducatilla tienaa.

Suostuuko mahtipontisena miehenä tunnettu Lorenzo tuntuvaan palkanalennukseen, vai päätyykö hän viettämään välivuotta – tai jopa lopettamaan koko uransa? Paluu ja kova sopimus mahdollisen välivuoden jälkeen ei ole suinkaan mikään selviö MotoGP-kekkereissä.

Lorenzon tilanne – suuntaan tai toiseen – lienee selvillä toukokuun loppuun mennessä.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *