Etusivu / MotoGP / Huhhuh, minkä hurlumhei-kaksikon mestarisuosikki Marquez sai rinnalleen!
Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

Huhhuh, minkä hurlumhei-kaksikon mestarisuosikki Marquez sai rinnalleen!

Marc Marquez ajaa sunnuntaina kotiyleisönsä edessä Valenciassa MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta. Kisan voitto on tässä tilanteessa täysin sivuseikka.

Marquezin lopullinen taktiikka jalostui viimeistään siinä vaiheessa, kun hän näki, ketkä kisan eturivissä rinnalle asettuvat.

Äärimmäisen aggressiiviset Johann Zarco ja Andrea Innanone – siinä duo, josta Marquez on saattanut nähdä jo etukäteen painajaisia.

Marquez olisi ottanut kenties ennemmin vierelleen jopa mestaruutensa ainoan uhkaajan, eli ruutuun yhdeksän asettuvan Andrea Dovizioson.

Zarco tiedetään huippunopeaksi ja Iannonekin on saanut vihdoin ja viimeinen sen tutun iskun päälle. Tämä ei ole kuitenkaan Marquezin päällimmäinen huoli, vaan se, että Zarco ja Iannone voivat olla hieman rumasti sanottuna liikkuvia vaaranmerkkejä radalla.

Iannone järjesti viime vuonna Ducatilla ajaessaan pari käsittämättömän tyhmää tilannetta ja turvallisuuskomission kuskikokouksille kintaalla viittaavan Zarcon kaikkea muuta kuin oppikirjasta ammennetut ohitukset ovat tänä vuonna saaneet muutkin kuin Valentino Rossin kiehumaan kiukusta.

Marquez ei lähde paalupaikalta höntyilemään kärkeen. Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että hän antaa Zarcon sekä Iannonen huimistella keulille ja kapinoimaan katteet kolisten keskenään.

Marquez silmäili Valencian GP:n vuoden 2006 tapahtumia Cerveran kotinsa sohvalta käsin silmät pyöreinä ja tietää, että ”kaikki on mahdollista”-puheet eivät ole suinkaan pelkkää puppua.

Niin, kaudella 2006 maailmanmestaruus oli pedattu Marquezin tavoin Rossille. Ja kuinka siinä sitten Ricardo Tormo-radalla kävikään? ”Tohtori” kaatui ja Nicky Hayden juhli vuolaasti itkien mestaruutta.

Kauden 2017 päätöskisaa Nicky seuraa pilvenreunalta.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *