Etusivu / MotoGP/MotoE / Hondan MotoGP-tiimille uusi pomo: Alberto Puig
Alberto Puig on Hondan uusi tallipäällikkö. Kuva: Motogp.com

Hondan MotoGP-tiimille uusi pomo: Alberto Puig

HRC (Honda Racing Corporation) on päätynyt odotettuun ratkaisuun MotoGP-tiimin uuden päällikkönsä osalta. Espanjalainen Alberto Puig seuraa tiimipomon tehtävissä italialaista Livio Suppoa, joka kertoi viime vuoden marraskuussa yllättävästä vetäytymisestään kesken sopimuskauden.

– Olen kiitollinen HRC:lle tästä mahdollisuudesta, jonka he ovat antaneet minulle Repsol Honda-tiimissä. Olen ollut Hondan matkassa viimeiset 25 vuotta. Ensin kuljettajana ja sen jälkeen tiimipäällikkönä pienemmissä luokissa ja viime aikoina enemmän valmentajan roolissa, Puig toteaa HRC:n tiedotteessa.

Puig, 50, on pitkä linjan MotoGP-mies, jolla on ollut aina läheiset suhteet Hondaan.

Puig ajoi vuonna 1997 päättyneellä aktiiviurallaan menestyksekkäästi 500-kuutioisten luokassa, jonka jälkeen hän on ollut luonut mm. Casey Stonerin, Toni Eliasin ja erityisesti Dani Pedrosan uraa. Särmikäs Puig toimi Pedrosan henkilökohtaisena managerina kauden 2013 loppuun.

Viime aikoina Puig on ollut isossa roolissa MotoGP:tä hallinnoivan Dornan kuvioissa Aasian ja Britannian Talent Cup-sarjojen muodossa.

Hondan nykyisten MotoGP-luokan kuljettajien, hallitsevan maailmanmestarin Marc Marquezin ja Pedrosan sopimukset umpeutuvat tämän kauden jälkeen.

Pedrosan henkilökohtaisena valmentajana on viime kaudesta lähtien toiminut niin ikään kuninkuusluokasta takavuosilta tuttu Sete Gibernau. Yhteistyö jatkuu tällä kaudella.

– Mahdollisuus olla tässä asemassa MotoGP-luokan yhdessä menestyneimmissä tiimissä on kunnia minulle. Olen varma, että kuljettajamme ovat valmiita taistelemaan taas mestaruudesta, kuten myös tiimikin. Nöyrästi, mutta päättäväisesti, Puig muotoilee.

Honda korjasi kaudella 2017 MotoGP-luokassa koko potin, eli henkilökohtaisen maailmanmestaruuden lisäksi myös valmistajien ja tiimien tittelit.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *