Etusivu / MotoGP / ”Fantastinen, mahtava, virheetön, vetää sanattomaksi” – Doviziosolle sataa ylistystä
Jorge Lorenzo (vas.), Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali ja Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

”Fantastinen, mahtava, virheetön, vetää sanattomaksi” – Doviziosolle sataa ylistystä

Uransa ensimmäisestä MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta kapinoivan Andrea Dovizioson upea voitto Japanissa on kirvoittanut kilpakumppien kielet ylistäviin lausuntoihin ”Desmo Dovista”.

Ylistystä sataa suunnalta jos toiseltakin ja tässä tilanteessa ymmärrettävästi sankimmin Ducati-tallikaverin, kolminkertaisen kuninkuusluokan maailmanmestarin Jorge Lorenzon suusta.

Dovizioso lojuu syvällä palkkakuopassa päivä päivältä paremmin Ducatin luonteesta kiinni saavan Lorenzon 12 miljoonan euron vuosiansioihin nähden, mutta radalla nokkimisjärjestys on täysin toinen.

– Andrea on tehnyt tästä hienon MM-sarjan ja Japanin kisan voitto oli äärimmäisen tärkeä. Marcin (Marquez) voitto olisi jo käytännössä sinetöinyt mestaruuden, näkee Lorenzo.

Marquezilla on 11 pisteen etu Doviziosoon ennen kolmea viimeistä GP:tä.

– Andrea johtaisi tätä sarjaa, jos Aleix (Espargaro) ei olisi aiheuttanut hänelle niin monen pisteen menetystä Argentiinassa, Lorenzo jossittelee.

Lorenzo ihastelee Dovizioson kylmäpäisyyttä ja järkähtämätöntä tasaisuutta.

– Viisi voittoa, ei virheitä. Fantastinen Dovi osoitti taas kylmähermoisuutensa ja päättäväisyytensä Japanin kisan viimeisellä kierroksella. Hän teki hyökkäyksensä juuri oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Sanattomaksi vetää. Se oli aivan mahtavaa!, Yamahan satelliittitiimin paalupaikkamies Johann Zarcon aggressiivista ”PlayStation”-ohitusyritystä puolestaan käsittämättömän typeränä liikkeenä omalta kantiltaan pitänyt Lorenzo hehkuttaa.

Japanin GP:n alla puhuttiin paljon mahdollisista tallimääräyksistä tai ainakin siitä, onko Lorenzo valmis auttamaan Doviziosoa mestaruusväännössä. Lorenzo kuittasi tuolloin, että asia ei ole ollut missään muodossa esillä.

Japanin jälkeen ääni kellossa on muuttunut, joskaan ei tietenkään Ducatin virallisen tahon toteamana.

– Jos pystyn auttamaan häntä, niin teen sen, lupaa Lorenzo.

Kuusi jatkuu ensi viikonvaihteena Phillip Islandin radalla Australiassa.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *