Etusivu / MotoGP / ”Et koskaan tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään” – Kallio ei ole suinkaan heittänyt pyyhettä kehään
Mika Kallio (36), Bradley Smith (38) ja Pol Espargaro (44). Kuva: KTM/Gold and Goose

”Et koskaan tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään” – Kallio ei ole suinkaan heittänyt pyyhettä kehään

Mika Kallio jatkaa kaudella 2018 KTM:n testikuljettajana, mutta keskiviikkona 35 vuotta täyttänyt kokenut suomalaiskuski ei ole suinkaan heittänyt pyyhettä kehään sen osalta, etteikö hänellä olisi vielä saumoja tehdä paluu täysipainoiseen MM-sarjaan.

– Tietenkin olin pettynyt, että kisakuljettajan paikkaa ei auennut ensi kaudeksi. Haluan kuitenkin edelleen palata MotoGP-luokan kisakuskiksi. Et koskaan tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään, Kallio toteaa Speedweekille.

Kallio ajaa ensi kaudella kuusi villin kortin kisaa. Sekin on ihan hyvä määrä yhteensä 19 GP:n ruletissa. Ja se toki lämmittää mieltä, mutta ei vielä riitä.

– Kaikki tietävät, että haluan osoittaa kykyni ja nopeuteni täysipainoisen MM-sarjan ajavana kuljettajana. Toisaalta saan kuitenkin olla iloinen myös siitä, että voin nyt jatkaa KTM:llä. Viihdyn täällä hyvin.

KTM tulee sateelliittitiiminä mukaan kuninkuusluokkaan kaudella 2019. Siinä saattaa olla yksi mahdollisuus suomalaiselle, mutta tästä vaihtoehdosta on vielä liian aikaista puhua.

Juuri nyt kaikki tekeminen tähtää tänään Valenciassa käynnistyvään kauden viimeiseen kisaviikonloppuun, jossa Kallio on mukana villillä kortilla.

– Minun tehtäväni on testata täällä muutamia uusia osia tulevaisuutta silmällä pitäen ja luoda samalla suuntaa ensi kaudelle. Se on se tavoite, jonka tiimi on minulle täällä asettanut, korostaa Kallio.

– Pyrin tarjoamaan insinööreillemme parasta mahdollista tietoa, mutta onhan minulla tietysti myös omat henkilökohtaiset tavoitteeni. Aion jälleen kerran osoittaa olevani nopea tällä pyörällä ja haluan samalla puskea Polia (Espargaro) sekä Bradleyta (Smith) yhä parempiin tuloksiin, jatkaa Kallio.

Katso myös

Pääpomolta selkeä viesti Lorenzolle: megapalkat ovat menneisyyttä – katso Ducatin viralliset kuvat kauden 2018 pyörästä

Ducatin MotoGP-luokan tehdastiimin molemmat kuljettajat, espanjalainen Jorge Lorenzo ja italialainen Andrea Dovizioso haluavat jatkaa uraansa …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *