Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Eihän se ole kivaa, että Mika lyö testikuljettajana meidät” – Espargaro haluaisi runtata vanhan pyörän romukoppaan
Mika Kallio. Kuva: KTM/Markus Berger

”Eihän se ole kivaa, että Mika lyö testikuljettajana meidät” – Espargaro haluaisi runtata vanhan pyörän romukoppaan

Villin kortin virtuoosi Mika Kallio piti KTM:n molemmat kisakuljettajat Pol Espargaron ja Bradley Smithin takanaan Espanjan GP:ssä. Kallion käskyttämä kauden 2019 prototyyppipyörä osoittautui myös Jerezissä ajetuissa testeissä siksi hyväksi, että erityisesti Espargaro kuolaa nyt kuumeisesti sen perään ja haluaa runtata vanhan version romukoppaan.

Espargaro ja Smith saavat kyseisen pyörän käskytettäväkseen näillä näkymin sittenkin vasta KTM:n kotikisassa Red Bull Ringillä 10.-12. elokuuta.

– En tosiaankaan haluaisi hukata enempää aikaa vanhalla pyörällä. Uuden pyörän potentiaali on paljon parempi, Espargaro alleviivaa Motorsport.comille.

Espargaro oli todellakin haltioissaan maanantaina Jerezissä, jolloin hän pääsi testaamaan uutta pyörää.

– Kierrosaikani oli sunnuntain kisaan verrattuna sekunnin parempi ajaessani käytetyillä renkailla.

Kallio vetää seuraavan villin kortin kisansa 17. kesäkuuta Montmelon radalla Barcelonassa. Kalliolla on siis silloin käytössään RC16:n uusin luomus, kun puolestaan Kotarin kisakuskit joutuvat edelleen tyytymään vanhempaan versioon.

– Eihän se ole kivaa, että Mika lyö testikuljettajana meidät, mutta se on myös hyvä merkki meille siitä, että uusi pyörä toimii erittäin hyvin, toteaa Espargaro.

Espargaro tietää ja tuntee, että Kalliolta saattaa tulla hyvinkin todennäköisesti uudelleen takkiin Katalonian GP:n näyttämöllä Montmelossa. Radalla, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Espargaron veljesten Polin ja Aleixin lapsuudenkodista.

Ja eipä silti, kyllähän Kalliolta tuli takkiin myös jo viime kaudellakin, vaikka koko KTM-trio ajoi silloin käytännössä samanlaisilla pyörillä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Kallio pelkkää hymyä: ”Ei virheitä ja ajaminen on hyvällä tasolla”

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *