Etusivu / MotoGP / Doviziosolta myrskyvaroitus jälleen rajusti kaatuneelle Marquezille
Andrea Dovizioson hymy on herkässä Japanissa. Kuva: Ducati Corse

Doviziosolta myrskyvaroitus jälleen rajusti kaatuneelle Marquezille

MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta kiivaimmin kapinoivat Hondan Marc Marquez ja Ducatin Andrea Dovizioso tykittivät kärkivauhtia myös Japanin GP-viikonlopun avauspäivänä Motegin märällä radalla. Dovizioso tarjoili Marquezille ainakin pienimuotoisen myrskyvaroituksen painelemalla päivän pohja-ajan.

Marquez hallitsi vielä aamun harjoitusta ja jatkoi kärkipaikoilla edelleen iltapäivälläkin, kunnes Dovizioso iski. Dovizioso todisti sen, että Ducati on nyt tikissä radalla kuin radalla ja kelissä kuin kelissä.

Dovizioso viimeisteli pohjiksi lukemat 1.54,877, joilla hän kukisti Marquezin niukasti 43 tuhannesosalle.

Marquezin virittelemä vastaisku vesittyi neljä minuuttia ennen iltapäivän treenin loppua, kun hän kaatui radan kolmannessa mutkassa. Kaato oli hallitsevana mestarina sarjaa johtavalle Marquezille jo kauden 23:s. Marquez selvisi rajusta tilanteesta onnekseen lähinnä henkisillä kolhuilla.

Dovizioson ja Marquezin takana kolmanneksi kiireisintä vauhtia piti yllä Aprilian hyvän iskuun saanut Aleix Espargaro. Hän jäi kärjestä 0,184 sekuntia.

Aamun harjoituksessa Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlowin kanssa kolaroinut Dovizioson tallikaveri Jorge Lorenzo oli neljäs 0,357 sekuntia pohjista. Lorenzo on luvannut hakea mieliradallaan Motegissa kauden ensimmäistä ja Ducati-uransa neitseellistä voittoa hanakammin kuin koskaan.

Marquezin ja Dovizioson takana MM-pisteissä kolmantena oleva Yamahan Maveric Vinales joutui tyytymään 11. sijaan ja hänen tallikaverinsa Valentino Rossi yhtä pykälää alemmas. Dovizioso peittosi Vinalesin 1,499 ja Rossin 1,558 sekunnilla.

Motogp.com

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *