Etusivu / MotoGP / Dovizioso tarttui tomerasti oljenkorteensa
Hienoa Andrea Dovizioso - taistelu jatkuu! Kuva: Ducati Corse

Dovizioso tarttui tomerasti oljenkorteensa

MotoGP-luokan maailmanmestaruuteen edelleen vähintäänkin ohuen oljenkorren omaava Ducatin Andrea Dovizioso on luvannut jatkaa taistelua tittelistä niin kauan kuin se on matemaattisesti suinkin mahdollista. Dovizioso tarjoili tyylinäytteen työmoraalistaan ja vauhdistaan tykittämällä Malesian GP-viikonlopun avauspäivän pohja-ajan Sepangin radalla Malesiassa.

Perjantain kovimmat kierrosajat paineltiin aamun harjoituksessa, jolloin rataa päästiin kiertämään kuivalla kelillä. Iltapäivän treeni ajettiin märällä radalla.

Mestaruuteen tukevan otteen omaavasta Hondan Marc Marquezista ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua 33 pistettä jäänyt Dovizioso tyylitteli Sepangissa kärkeen ajalla 2.00,671. Marquez oli viides 0,279 sekuntia Dovizioson takana.

Dovizioson ja Marquezin väliin perjantain tuloslistalla tunkivat Ducatin Aspar-tiimin Alvaro Bautista, Yamahan Tech 3-satelliittitiimin Johann Zarco ja Yamahan tehdastiimin Maverick Vinales. Vinalesin tiimikaveri Valentino Rossi jätettiin sijalle 12.

Dovizioso kukisti Bautistan 71 tuhannesosalla. Toisessa treenissä rajusti kaatuneen Zarcon eroksi kärkeen kirjattiin 0,136 sekuntia.

Malesian GP:n voittoa puolustava Dovizioso jatkoi samaa tahtia myös sadekelillä sivaltamalla iltapäivän jakson ykköseksi ajalla 2.11,640.

Marquez ajoi toiseksi 0,526 sekuntia haastajansa takana. Dovizioson tiimikaveri Jorge Lorenzo päätyi jälkimmäisessä treenissä kolmanneksi 1,055 sekuntia kärjestä.

– Todella hyvä päivä. Oikeastaan täydellinen päivä, myhäili Dovizioso.

– Olen erityisen tyytyväinen suoritukseeni aamun harjoituksessa ja kierrosaikakin oli varsin hyvä. Fiilis oli kohdallaan myös sadekelissä, kuten viime vuonnakin täällä. Onhan tämä tilanne MM-sarjan kannalta hankala, mutta taistelen taatusti loppuun asti.

Marquez tietää, että hänellä on vielä vauhtia varastossa.

– Tämän päivän tuloslista ei kerro vielä täyttä totuutta, sillä pari minun edelleni ehtinyttä kuljettajaa ajoi ensimmäisen harjoituksen lopun uusilla pehmeillä renkailla. Olen tyytyväinen suoritukseeni, vaikka tämä ei ollutkaan niitä parhaita päiviäni. Dovi oli todella nopea, mutta pysyin hänen tuntumassaan sadekelin harjoituksessa. Juuri tällä hetkellä se on nyt tärkeintä, totesi Marquez.

Motogp.com

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Tässä ovat Dovizioson saumat siirtää mestaruuden ratkaisu Valenciaan

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *