Etusivu / MotoGP/MotoE / Dovizioso: ”Nyt tiedän, miten mestaruus voitetaan”
Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

Dovizioso: ”Nyt tiedän, miten mestaruus voitetaan”

Hondan Marc Marquez voitti päättyneellä kaudella MotoGP-luokan maailmanmestaruuden, mutta iso kunnia upeasta vuodesta kuuluu myös MM-hopeaa kuitanneelle Ducatin Andrea Doviziosolle. Kekkereiden kenties sympaattisimman kuljettajan mainetta kantava Dovi toteaa, että ensi kaudella osat voivat hyvinkin vaihtua. Ilman uhoa ja siltäkin osin tyylilleen uskollisena.

– Tiedän tarkalleen, kuinka vaikeaa mestaruuden voittaminen on. Mutta tiedän viime kauden perusteella, miten se on saavutettavissa. Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, ettenkö voi taistella mestaruudesta myös ensi vuonna, Dovizioso totesi RaiRadio1:lle.

Ducati ei pystynyt tuomaan Doviziosolle ja tämän tallikaverille Jorge Lorenzolle vielä marraskuun testeihin mitään uutta. Doviziosoa se harmittaa, mutta ei silti suuremmin huoleta.

– Me olemme osoittaneet, että pyörämme on hyvällä tasolla. Jotain toki vielä puuttuu – puhun nyt pyörästä sekä kuljettajasta – mutta olen jo tässä tilanteessa hyvässä iskussa vastustajiin nähden, Dovizioso alleviivaa.

Dovizioso lukeutuu pitkäkin linjan MotoGP-kuskeihin. Menestystä on toki tullut aiemminkin Hondalla ja Yamahalla, mutta lopullisesti hän puhkesi kukkaansa viime kaudella.

– Tarvitsin näitä tuloksia ja tiesin, että ne tulevat enemmin tai myöhemmin.

Dovizioso kertoi samalla myös ystävyyssuhteestaan maanmieheensä Valentino Rossiin. Totuus tältä osin saattaa yllättää.

– Minulla ei ole ollut koskaan sen ihmeempää ystävyyssuhdetta häneen. Se ei suinkaan johdu siitä, että meillä olisi ollut ongelmia keskenämme. Se johtuu siitä, että Vale on niin suuri persoona, että hänen on ollut pakko rakentaa eräänlainen suojamuuri ympärilleen. Muuten hänen elämänsä olisi hallitsematonta. Voisimme kuitenkin olla hyviä ystäviä, sillä me molemmat tunnemme intohimoa kilpailemiseen ja pyöriin, Dovizioso pyörittelee.

Ja kuka on sitten Dovizioson mielestä MotoGP-luokan mukavin kuljettaja nimenomaan radan ulkopuolella?

– Cal Crutchlow, ehdottomasti!

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *