Etusivu / MotoGP / Dovizioso ja Rossi povaavat kaikkien aikojen rajuinta MM-avausta
Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

Dovizioso ja Rossi povaavat kaikkien aikojen rajuinta MM-avausta

MotoGP-luokan MM-avauksen voitosta ja podiumsijoituksista tullaan käymään tänään illalla huima kapina Losailin voimakkaasti valaistulla aavikkoradalla Qatarissa.

Yamahan Tech3-tiimin Johann Zarco löi muille luun syvälle kurkkuun aika-ajon kylmäävällä pohja-ajallaan, mutta mies oli samalla hieman huolissaan kisavauhdistaan.

Viidenteen lähtöruutuun Ducatillaan rullaava ja harjoituksia hallinnut Andrea Dovizioso uhkuu sen sijaan tältä osin kovempaa itseluottamusta, kuin kenties koskaan.

– Viides lähtöruutu ei ole lainkaan huono ja olen valmis. Kisavauhti on kohdallaan. Luvassa on upea taistelu monien huippunopeiden kuljettajien kesken, Dovizioso pohjustaa 22 kierroksen kapinaa.

Qatarin GP-viikonlopun avauspäivä perjantai päästiin ajamaan miltei ihanteellisissa olosuhteissa. Lauantaina oli tuntuvasti haastavampaa kovan tuulen ja aavikolta puhaltaneen hiekan vuoksi. Ilma oli harmaana hiekkapölystä.

– Olosuhteet olivat erikoiset, sillä radalla oli paljon hiekkaa ja tuuli tuiversi lujaa. Olosuhteet saattavat olla vastaavat kisapäivänä. Teimme töitä sitä silmällä pitäen ja fiilikseni ajamiseen säilyi hyvänä, Dovizioso vahvistaa.

Aika-ajo ei sen sijaan sujunut taktisesti täysin suunnitelmien mukaan. Dovizioso antaa ymmärtää, että yksittäisen kovan kierroksen osalta vauhtia jäi varastoon.

– Kävin vaihtamassa renkaat ja löysin itseni sen jälkeen ruuhkan keskeltä. Minun oli pakko hidastaa, enkä pystynyt pohjustamaan enää riittävän hyviä asetelmia viimeiselle kovalle kierrokselle.

Rossi: ”Ne renkaat…”

Aika-ajossa kahdeksanneksi jätetty Valentino Rossi sen sijaan myöntää olevansa huolissaan kisavauhdista, tai paremminkin siitä, miten renkaat kestävät kilpailun jälkimmäisellä puoliskolla. Viime kauden ongelmat tältä osin kummittelevat edelleen ”Tohtorin” kypärässä.

– Kierrosaikani ei ollut huono, mutta sijoitus ei ole mitenkään fantastinen. Kaikki tulee riippumaan siitä, miten rengas kestää kisan loppupuolella. Olen nyt enemmän huolissani eturenkaasta.

Rossi alleviivaa sitä ennennäkemätöntä tasaisuutta, joka kuninkuusluokassa vaikuttaa juuri nyt vallitsevan.

– Totuus on se, että 10-12 kuljettajaa omaa todella hyvän kisavauhdin. Eivät vain he, jotka ovat lähtöruudukossa edelläni, vaan myös takanani olevat. Minullakin on hyvä kisavauhti, mutta sunnuntaina voi tosiaankin tapahtua mitä tahansa.

* Qatarin GP:n aikataulu sunnuntaina:
12.40-13.00 Moto3-luokan warm up
13.10-13.30 Moto2-luokan warm up
13.40-14.00 MotoGP-luokan warm up
15.00 Moto3-luokan MM-osakilpailu 1/19
16.20 Moto2-luokan MM-osakilpailu 1/19
18.00 MotoGP-luokan MM-osakilpailu 1/19

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Hirmukierros! Zarco tykitti tyylipuhtaasti paalupaikalle

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *