Etusivu / MotoGP / Dovizioson huippukauden salaisuus? – Pääkoppa on kunnossa
Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

Dovizioson huippukauden salaisuus? – Pääkoppa on kunnossa

Andrea Dovizioso saattaa hävitä MotoGP:n mestaruusväännön ensi sunnuntaina kauden päättävässä Valencian kisassa, mutta se ei silti suuremmin himmentäisi hienoa kokonaisuutta: 31-vuotias ”Professori” ajaa kuninkuusluokan uransa ehdotonta huippukautta.

Kyllä, Ducati on toiminut tällä kaudella Dovizioson, 31, käskyttämänä kuin unelma oikeastaan vain Australian kisaa lukuun ottamatta.

Loppupeleissä kuitenkin ja onneksi kuljettaja on edelleen sittenkin se ratkaisevin tekijä. Ja juuri kuskina laskemoivan kymähermoinen Dovizioso on ollut piakkoin umpeutuvalla kaudella kovempi luu kuin koskaan ennen.

Pääkoppa on kunnossa ja henkisessä kapasiteetissa löytyy. Tästä kertoo ylivertaisen tasaisuuden lisäksi myös kuusi GP-voittoa.

Professori tai DesmoDovi – kuten haluatte – korostaa oivaltaneensa kauteen lähdettäessä jotain sellaista, joka on paaluttanut tukevan perustan menestykselle. Sitä työtä ei tehty Ducatin tehtaalla, vaan Dovizison korvien välissä.

– Jokainen kuljettaja tekee paljon työtä kehollaan, mutta päälläsi on sittenkin tuntuvasti suurempi merkitys. Henkiseltä kantilta katsottuna voit työskennellä huomattavasti useammilla alueilla kuin kehollasi. Moni vain ei halua panostaa tähän, mikä on sisänsä outoa, Dovizioso pudottelee.

Dovizioso tähdenää löytäneensä tältä osin jotain sellaista, joka todellakin toimii.

– Se on yksi merkittävä syy siihen, että olen ollut niin kilpailukykyinen. Jos teet kaiken myönteisellä tavalla, niin sillä voi olla iso vaikutus – niin elämässä kuin urheilussa, Dovizioso filosofoi.

– Kaikki lähtee siitä, mitä ajattelet ennen kuin lähdet toteuttamaan tavoitettasi. Moni urheilija sortuu jo siinä vaiheessa ajattelemaan huonoja asioita ja näkevät rajansa. Tuo malli tosiasiassa vain luo niitä rajoja. Kysymys on pienistä asioista, joilla voi olla kuitenkin erittäin iso merkitys.

Hondan ässä Marc Marquez lähtee kotiyleisönsä eteen Valencian Ricardo Tormolle tukeva 21 pisteen etu puolellaan. Marquezin uran neljäs kuninkuusluokan mestaruus jää toteutumatta vain siinä tapauksessa, että Dovizioso voittaa ja suursuosikki ei yllä 12. sijaa korkeammalle.

Vain ja ainostaan voitosta ajavan Dovizioson osalta tehtävä on todella vaikea varsinkin, kun titteli ei ole enää hänen omissaan käsissään. Dovi pitää kuitenkin positiivisuuden päällimmäisenä mielessään tässäkin tapauksessa.

– Kaikki on mahdollista. Minä jatkan mestaruustaistelua tasan tarkkaan niin kauan, kuin se on matemaattisesti mahdollista.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *