Etusivu / MotoGP / Bautista jatkaa Aspar-tiimin Ducatilla
Tiimipäällikkö Jorge Martinez ja Alvaro Bautista. Kuva: Pull&Bear Aspar Ducati

Bautista jatkaa Aspar-tiimin Ducatilla

MotoGP-luokan kokenut espanjalaiskuljettaja Alvaro Bautista, 32, on solminut kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen Ducatilla kilpailevan ja Jorge Martinezin johtaman Aspar-tiimin kanssa. Huhut Bautistan paluusta Aprilialle voidaan nyt siis runtata lopullisesti romukoppaan.

Aprilian lisäksi aiemmin Suzukilla kilpaillut Bautista ajaa meneillään olevalla kaudella Ducatin GP16-pyörällä.

Bautista on kauden puolivälissä, eli yhdeksän osakilpailun jälkeen MM-sarjassa sijalla 11 pistein 44. Bautista on pistänyt tähän mennessä parastaan Argentiinan GP:ssä, jossa hän sijoittui neljänneksi. Plakkarista löytyy myös kolme muuta sijoitusta kympin sakkiin.

Puheet Bautistan mahdollisesta paluusta Aprilialle eivät olleet toisaalta tuulesta temmattuja. Aprilia teki tarjouksen, mutta Bautistan päätavoite oli koko ajan jatkot GP-jermu ”Aspar” Martinezin tiimissä.

– Olen iloinen saadessani jatkaa jälleen yhden kauden lisää Aspar-tiimin perheessä. Minulla on erittäin hyvät suhteet tiimiin ja olen tyytyväinen Ducatiin, sekä tehtaan kautta tulevaan tukeen, toteaa Bautista.

Tiimipomo Martinezilla ja Bautistalla on jo pitkä yhteinen historia pienemmät luokat mukaan luettuna.

– Jatkosopimus Bautistan kanssa on hieno uutinen. Meillä on vahva usko häneen ja samoin myös Ducatiin, muotoilee Martinez.

Aspar-tiimin toisena kuljettajana tällä kaudella kilpailee tshekki Karel Abraham. Abrahamin tilanne ensi kauden osalta on yhä avoin, mutta ennusmerkit viittaavat siihen, että hänkin jatkaa Asparilla.

Saattaa olla, että Martinezilta on luvassa merkittäviä uutisia Abrahamin osalta reilun kahden viikon kuluttua tämän kotikisassa Brnossa. Brnon radan omistaa Aspar-tiimin kuljettajan isä Karel Abraham Sr.

Katso myös

Kallio hyvässä vauhdissa Barcelonassa – KTM-kuskeista Espargaro edellä ja Smith takana

MotoGP-luokan testit käynnistyivät tänään Montmelon radalla Barcelonassa. KTM:n Mika Kallio urakoi vauhdikkaasti kovimman kierrosmäärän uuden …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *