Etusivu / MotoGP/MotoE / Austinin rata karmeassa kunnossa – Marquez kukisti Rossin
Kuvakaappaus: Dorna

Austinin rata karmeassa kunnossa – Marquez kukisti Rossin

MotoGP-sarjan kauden kolmannen osakilpailun estradi, Austinin 5,5 kilometrin mittainen Circuit of The Americas-rata oli kerta kaikkiaan karmeassa kunnossa kuninkuusluokan ensimmäisissä harjoituksissa.

COTA on sarjan fyysisin rata ja sieltä löytyy myös koko kauden pisin takasuora, jolla on mittaa 1200 metriä.

Niin, ja jossa oli todellakin karmea määrä pölyä ensimmäisissä treeneissä. Välillä näytti aivan siltä, että rata olisi märkä, mutta kyseessä oli siis pyörien nostattamana pöly, joka värjäsi ilman harmaaksi.

Likaisella radalla pito oli paikoittain surkea, eikä toisaalta kuljettajien viime kauden kisan jälkeen vaatima pomppujen korjaaminen ole sekään sujunut aivan putkeen.

COTA:n rataennätys 2.03,575 on Hondan Marc Marquezin käsialaa kaudelta 2014. Radan kunnosta tänään kertoo paljon se, että ensimmäiseen harjoitukseen ajettu pohja-aika kirjattiin lukemin 2.05,530 Austinissa jo kaudella 2013 käynnistynyttä dominointiaan jatkaneen Marquezin toimesta.

– Vahvuuteni on olla todella nopea, jos rata on uusi tai erittäin liukas. Silloin minulla on mahdollisuudet tehdä eroa muihin. No, tämä oli sittenkin vasta ensimmäinen harjoitus. Pyritään vain pitämään tämä taso yllä ja pistetään paremmaksi, kunhan radan olosuhteet kohenevat, Marquez totesi rauhallisena.

Valentino Rossi päätyi Yamahalla toiseksi ja hänen tallikaverinsa Maverick Vinales kolmanneksi. Erot kärkeen 0,396 ja 0,727 sekuntia.

Seuraaville sijoille ajoivat Ducatin Jorge Lorenzo ja sarjaa johtava LCR Honda-tiimin Cal Crutchlow. Sarjassa toisena majaileva Lorenzon tallikaveri Andrea Dovizioso oli kolmas. Lorenzo jäi pohjista 0,950, Crutchlow 1,009 ja Dovizioso 1,204 sekuntia.

COTA:n olosuhteita ei helpota yhtään se, että Austinin yllä väijyy aika-ajopäivänä lauantaina sateen uhka. Kisapäivänä sunnuntaina auringon pitäisi taas porottaa täydeltä taivaalta.

Motogp.com

* Austinin GP:n TULOSSEURANTA

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *