Etusivu / MotoGP/MotoE / Aki Ajon suojatti jyrähti: ”Muistakaa Simoncelli ja Pedrosa”
Jack Miller. Kuva: Motogp.com

Aki Ajon suojatti jyrähti: ”Muistakaa Simoncelli ja Pedrosa”

Aki Ajon manageroima MotoGP-luokan kuljettaja Jack Miller tunnetaan varikoiden väriläiskänä, jonka kasvoilta virne ei helposti hyydy. Valentino Rossin ja Marc Marquezin välisestä kohusta tarpeekseen saanut Miller latasi kuitenkin vuorostaan vakavalla naamalla todella painavaa tekstiä Australian GP:n pressitilaisuudessa. Ja enemmän kuin oikeutetusti.

Miller ravisteli sanomallaan niin kuljettajia kuin mediaakin.

– Me olemme täällä kilpailemassa ja me olemme täällä taistelemassa, mutta tuollaiset kahinat pitää jättää taakse, Ducatin Pramac-tiimin kuljettaja viittasi Argentiinan tulikuumiin tapahtumiin.

Miller on ehdottomasti sitä mieltä, että repostellulle on nyt viimeistään lyötävä piste ennen Austinin GP:n käynnistymistä.

– Taistelu ei saa jatkua mediassa, ei edes sosiaalisessa. Tämä ei ole oikein. Ymmärrän, että jokainen kärkkyy jymyjuttua ja haluaa mahdollisimman paljon lukijoita, mutta joskus se ei vain ole oikein. Totuutta kierretään ja joitain ihmisiä halutaan asettaa huonoon valoon. Siksi meidän kuljettajien on oltava todella tarkkoja siitä, mitä sanomme.

Miller kaivoi sanomansa painoksi vieläkin järeämmät sanalliset aseet esiin.

– Haluan muistuttaa siitä, mitä Dani Pedrosan ja Marco Simoncellin välillä tapahtui ja mihin se päätyi, Miller viittaa kauteen 2011.

Pedrosa syytti silloin toistuvasti Simoncellia liian aggressiivisesta ajotavasta. Simoncelli yritti pyytää Pedrosalta anteeksi. Pedrosa ei kuitenkaan suostunut kättelyyn.

Simoncelli menehtyi samana syksynä Malesian GP:ssä. Pedrosa totesi myöhemmin katuvansa syvästi sitä, että hän ei hyväksynyt Simoncellin anteeksipyyntöä.

– Elämä on liian lyhyt pitää vihamielisyyttä yllä, Pedrosa muotoili tuolloin.

Miller myönsi, että menneiden nostaminen esille on raastavaa, mutta tässä vaiheessa välttämätöntä.

– Riskeeraamme kaikki henkemme täällä. Meidän pitää muistaa, että elämä on lyhyt.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Marquez: ”Kunnioitan kaikkia mielipiteitä, mutta en ole koskaan pelännyt”

Aki Ajo lähestyy kovaa kyytiä jo huimaa 300 GP:n merkkipaalua

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *