Etusivu / MotoGP / Aki Ajon rekan pienessä toimistossa syntyi jotain suurta
KTM:n MotoGP-luokan tallipäällikkö Mike Leitner (vas.), KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer ja Ajo Motorsportin päällikkö Aki Ajo. Edessä KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer. Kuva: Kuva: Philip Platzer/KTM Media Library

Aki Ajon rekan pienessä toimistossa syntyi jotain suurta

Suomalaistalli Ajo Motorsportin omistaja ja päällikkö Aki Ajo kuuluu MotoGP-sarjan ehdottomaan raskaaseen sarjaan. Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen Ajon työtä arvostetaan kaksipyöräisten kruununjalokiven kansainvälisillä estradeilla tavalla, mitä ei ehkä vieläkään Suomessa osata täysin ymmärtää.

Syyskuussa 50 vuotta täyttävän Ajon ansiot KTM:n nykymuotoisen MotoGP-kokonaisuuden yhtenä merkittävimpänä henkilönä on nostettu hienosti tapetille Red Bull Ringin radalla ajettavan Itävallan GP:n yhteydessä.

– Kun aloitimme, Ajolla ja minulla oli pieni toimisto hänen rekkansa takaosassa. Tänä viikonvaihteena Red Bull Ringillä meillä on mukana jo 72 kuljettajaa Rookies Cup mukaan luettuna. Tämä on uskomatonta kehitystä, itävaltalaisvalmistajan moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer hehkutti KTM:n lehdistötilaisuudessa Spielbergissä.

”Mika jatkaa testikuljettajanamme”

Mika Kalliolla on hänelläkin mittava tausta ja merkitys KTM:n menestystarinassa. Kallio joutui tosin jäämään harmillisesti sivuun KTM:n kotikisasta pahan polvivamman jäljiltä.

Beirer vahvisti kuitenkin nyt jo toistamiseen, että Kallion työ testikuljettajana jatkuu KTM:llä kaudella 2019.

– Kallion loukkaantuminen sai meidät tajuamaan, että tarvitsemme myös toisen testikuljettajan. Mika jatkaa testikuljettajanamme, mutta hän ei ole enää yksin. Kuka on toinen testikuljettajamme? Pedrosa (Dani) on mielenkiintoinen vaihtoehto ja neuvottelemme hänen kanssaan, mutta emme ole hänen osaltaan ainoita. Pedrosalla on vastaava tarjous myös Hondalta. Lisäksi Smith (Bradley) on tällä listallamme, Beirer vahvistaa.

Kuva: Philip Platzer/KTM Media Library

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *