Etusivu / MotoGP / Aki Ajon ilme ei olisi tässä tilanteessa värähtänytkään – suomalaistallin aggressiivinen tuplamestari aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä uudelle pomolleen
Johann Zarco (5). Kuva: Motogp.com

Aki Ajon ilme ei olisi tässä tilanteessa värähtänytkään – suomalaistallin aggressiivinen tuplamestari aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä uudelle pomolleen

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä kaksi Moto2-maailmanmestaruutta saavuttanut Johann Zarco sivaltaa nykyään kuninkuusluokassa tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi. Zarco saavutti jo Australian GP:ssä MotoGP-luokan vuoden tulokkaan tittelin.

Australian kisa tarjosi kenties tämän kauden aggressiivisinta tykitystä. Tuossa show’ssa pääosan esittäjiin lukeutui jälleen kerran Zarco, jota on ripitetty jo liiankin rajuista ohituksistaan. Turhaan, omia polkujaan kulkeva Zarco pitää visusti kiinni tyylistään.

Zarcoa myös ensi kaudella ajattava Yamahan Tech 3-satelliittitiimin kaiken nähnyt ja näissä kekkereissä kaiken mahdollisen kokenut pomo Herve Poncharal on pyyhkinyt hikeä otsaltaan (alla) Zarcon hurjien liikkeiden jälkeen. Tosin Ajo olisi ollut tässäkin tilanteessa täysin toista maata ranskalaisen nähden. Pokerinaama piti Zarcon mestaruuskausilla ja olisi pitänyt tälläkin kerralla.

Valentino Rossi arvosteli alkukaudella rajuin sanankäänetin Zarcon aggressiivisia otteita. Myöhemmin samaa on toitottanut toinen moninkertainen maailmanmestari Jorge Lorenzo.

Zarco viittaa moisille puheille vilungisti hanskalla. Rossikin on tyytynyt tältä osin jo kohtaloonsa.

– Jos et taistele, on parempi pysyä kotona!, Rossi räväytti Zarcon Australian GP:n otteita ihaillessaan.

Zarco on 16 kisan jälkeen MM-pisteissä kuudentena ja plakkarissa on siis jo tulokkaan titteli, joka innosti hänet heittämään kuuluisat voittovolttinsa Phillip Islandin radan tuntumassa.

Tulokastittelin saavuttamista on helpottanut se, että Epstein Barr-viruksen, eli niin sanotun pusutaudin kourissa kärvistelevältä tiimikaverilta Jonas Folgerilta – Ajon entisiä kuskeja hänkin – ovat jääneet Japanin ja Australian GP:t väliin.

Ja niin jää myös ensi kisaviikonloppu vettä huonosti hylkivällä Sepangin radalla Malesiassa. F-ykköset hylänneessä ja MotoGP:n vetovoimaan vannovassa Sepangissa Folgeria tuuraa Superbike-kuski Michael van der Mark, joka saa siis vihdoin näyttää kyntensä myös MotoGP:ssä.

Van Der Markin oli jo määrä tuurata Rossia Aragonin GP:ssä, mutta ”Tohtori” tuli ja tekikin ihmepaluunsa vain kolme viikkoa jalkaleikkauksen jälkeen.

Zarco päätyi Australian GP:ssä neljänneksi jääden ainostaan 16 tuhannesosaa podiumsijoituksesta. Se harmitti, mutta sittenkin vain hetken.

– Oli hienoa saavuttaa tämän kauden päätavoitteeni, eli tulokkaan titteli. Meitä tuli motokakkakkosista täksi kaudeksi MotoGP-luokkaan iso kaarti mukaan luettuna tiimikaverini Jonas, Alex Rins ja Sam Lowes. Tavoitteen saavuttaminen ei ollut helppoa, sillä varsinkin Jonas oli täydessä kunnossaan todella vahva, mistä kertoo Sachsenringissa saavutettu kakkossija.

Kaudesta on ajamatta vielä kaksi kisaa, eli Malesian lisäksi Valencian GP, jossa myös Mika Kallio on mukana villillä kortilla.

– Nyt on tärkeintä pitää kiinni tästä kuudennesta sijasta. Olisi fantastista, jos pystyn siihen. Se olisi ”Rookie of the Year”- titteliä vieläkin kovempi saavutus, korostaa Zarco.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *