Etusivu / MotoGP / Ajon tiimin Oliveira testasi KTM:n MotoGP-pyörää Kallion ja kisakuskien kanssa
KTM ajoi Aragonissa onnistuneet MotoGP-testit neljän kuljettajan voimin: Miguel Oliveira (vas.), Bradley Smith, Pol Espargaro ja Mika Kallio. Kuva: KTM/Sebas Romero

Ajon tiimin Oliveira testasi KTM:n MotoGP-pyörää Kallion ja kisakuskien kanssa

Moto2-luokan MM-pisteissä kolmantena kesätauolle lähtenyt Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveira on saanut ensimmäiset maistiaiset RC16 MotoGP-pyörästä. Oliveira oli mukana KTM:n kaksipäiväisellä testijaksolla Espanjan Aragonissa yhdessä Mika Kallion ja itävaltalaistallin kisakuljettajien Pol Espargaron ja Bradley Smithin kanssa.

Oliveiran odotetaan siirtyvän MotoGP-luokkaan KTM:n puikoissa näillä näkymin kaudella 2019. Espargaron ja Smithin sopimukset kattavat vielä ensi kauden.

Oliveira kiersi Aragonin aurinkoista rataa yhden päivän ajan.

– Tavoitteena ei ollut olla välittömästi nopea, vaan lähinnä nauttia ajamisesta, sillä tämä oli testi myös itselleni. Uskon, että tällainen mahdollisuus on sellainen, jonka jokainen kuljettaja haluaisi kokea ainakin kerran urallaan. Kiitos tästä hienosta päivästä KTM:lle, myhäilee Oliveira.

Kallio säteili
tyytyväisyyttä

Kallio ajaa kauden toisen villin kortin kisansa 13. elokuuta Itävallan Red Bull Ringillä. Aragonin testijakso ennen lyhyttä kesälomaa oli siinäkin mielessä enemmän kuin paikallaan.

– Tämä on ollut hektistä aikaa kaikille. Ei vaan kisatiimille, mutta myös testitiimille. Olemme ajaneet testiä todella paljon viimeisen kuukauden aikana ja sitten vielä Saksan kisan, Kallio korostaa.

Kallion mukaan Aragonin jakso sujui loistavasti.

– Nämä kaksi päivää ovat olleet tähän mennessä parhaat testipäivämme. Olimme Aragonissa varsin nopeita, vaikka rata ei olekaan ollut meille aiemmin paras mahdollinen. Fiilis pyörään ei ole ollut vielä koskaan näin hyvä tämän projektin aikana, Kallio iloitsee.

Kallio mieltyi Aragonissa erityisesti uuteen runkoon.

– Se on ollut kisatiimillä käytössä kahdessa viimeisessä GP:ssä ja myös minä pidän siitä. Spielbergiin silmäiltäessä se on iso plussa, Kallio vinkkaa Red Bull Ringin kisan suuntaan.

Mika Kallio oli todella tyytyväinen Aragonin testien antiin. Kuva: KTM/Sebass Romero

Katso myös

Kallio hyvässä vauhdissa Barcelonassa – KTM-kuskeista Espargaro edellä ja Smith takana

MotoGP-luokan testit käynnistyivät tänään Montmelon radalla Barcelonassa. KTM:n Mika Kallio urakoi vauhdikkaasti kovimman kierrosmäärän uuden …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *