Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Aina kun Rossi puhuu minusta, hyvää tai pahaa, se kasvattaa suosiotani!” – Zarcon pokka pitää
Johann Zarco (5). Kuva: Motogp.com

”Aina kun Rossi puhuu minusta, hyvää tai pahaa, se kasvattaa suosiotani!” – Zarcon pokka pitää

MotoGP-luokan tulokkaaksi viime kaudella Yamahan satelliittitiimin pyörällä pauhannut Johann Zarco sanoo, että hänen tulevaisuutensa ei riipu siitä, mitä Valentino Rossi oman uransa kanssa päättää tehdä. Zarcolle on myös aivan sama, mitä Rossi hänestä puhuu.

Rossi moitti Zarcoa viime kauden alkupuolella tämän aggressiivisuudesta ja jopa vaaran aiheuttamisesta erityisesti ohituksissa. Rossin mukaan Zarco riehui MotoGP:ssä liikaa Moto2-luokan ajotyylillä.

Myöhemmin Rossi vertasi Zarcon ajotyyliä F1:n raikulipojan, tosin nyt Red Bullin ratissa ainakin omien sanojensa ja myös tiimikaveri Daniel Ricciardon näkemyksen mukaan ”aikuistuneen” Max Verstappenin riehakkaaseen tyyliin.

Kun Rossi puhuu, kaikki kuuntelevat. Hän on se, joka tekee myös muista kuljettajista kuuluisia.

– Kun Rossi puhuu, kaikki kuuntelevat. Hän on se, joka tekee myös muista kuljettajista kuuluisia. Kauden alussa hän sanoi, että ajoin liikaa Moto2-tyylillä ja kauden loppua kohti tultaessa hän sanoi, että olen yksi nopeimmista. Joka kerta kun Rossi puhuu minusta, hyvää tai pahaa, hän lisää suosiotani, Zarco kuittaa vilungisti L’Equipelle.

Zarcoa ollaan viemässä kaudella 2019 Yamahan tehdastalliin. Toisena vaihtoehtona tapetilla on KTM.

– Yamaha odottaa Rossin päätöstä. Minun tehtäväni on vakuuttaa heidät pyrkimällä ajamaan maaliin ennen tehdastiimin kuljettajia. Joka tapauksessa urani ei ole riippuvainen Rossin päätöksestä.

Zarcon ensi kauden pyörästä on piisannut parranpärinää. Monien mielestä hänen pitäisi jo nyt saada käyttöönsä vastaava kalusto, millä tehdastiimin Rossi ja Maverick Vinales ajavat.

Zarco vahvistaa, että näin ei tule tapahtumaan.

– Tech3 on Yamahan satelliittitiimi, joka kilpailee aina tehdastallin aiemmalla pyörällä. Joten minä tulen ajamaan M1:n vuoden 2017 versiolla.

MotoGP-jermu Kevin Schwantz on todennut, että Zarcolla on saumat jopa maailmanmestaruuteen satelliittitiimin pyörällä.

Zarco toppuuttelee tyylillä.

– Jos pystyn todistamaan, että minulta löytyy ajamiseen riittävä fiksuus ja pystyn hyödyntämään kaiken pyörästä, niin en ole kaukana kärkikolmikosta.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *